Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

RAM a grafická karta

Od: rendys odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

mám pár dotazů... mám pevný PC a mám v něm 4GB RAMek, ale hlásí, že použitelných je jen 2,7GB.. jak je to možné a jde nějak dosáhnout celých 4GB a pak mi bylo řečeno, že grafická karta pracuje na menší frekvenci, než ve skutečnosti má a že prá jen stačí zvýšit napětí v Biosu.. tka jsem se do něj kounul ale něco jako upravení frekvence na grafické kartě jsem nenašel. Mohli byste mi prosím někdo poradit s RAMkami a tou grafárnou? :) Děkuji, s pozdravem R. Faktor

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hanher*
hodnocení

1x

K dispozici nikdy nebude RAM celá, řást zabírá systém, programy, atd. . .

hodnocení

1x
Ahoj co máš za windows? Poté ještě jakou verzi (32/64 bit) u 32bit je možné že prostě víc nezvládne, jak u koho to zvládá... S grafickou kartou to nemá co dělat a grafickou kartu(externí) v biosu nenajdeš. Jedině že by tu paměť brala integrovaná grafika.

kangaroo*
hodnocení

1x

Meněí velikost RAM bude asi hlavně použitím OS. Máte asi nainstalovaný Windows 32bit verzi u 64bit verze budete mít plnou kapacitu binárně. Další možnost je, že tedy máte integrovalo low-end grafickou kartu a ten rozdíl v RAM klidne 1-2GBRAM si bere právě ta grafická karta. Na přehrávání filmů a běžné hry stačí grafické kartě uvolnit míň paměti a nebo si koupit ext. grafiku s vlastní pamětí.

rendys
hodnocení

Zdravím, mám 32bit windows 7 a tu grafiku řeším nezávisle na RAMce, ta ramka mě zajímá jen čistě teoreticky ale problém u grafické karty bych chtěl řešit kvůli hrám, jestliže poskytuje více Hz než dává, tak jak zjistím, kolik poskytuje a kolik dává, jak to případně přenastavím a bude to mít učinek na lepší běh her a grafická karta je integrovaná? Děkuji

kangaroo*

Optimální nastavení grafické karty najdeš v manuálu výrobce nebo po zadání přesného typu grafiky na Google, ale nečekej u integrovaných grafik nějaký velký možnosti nastavení funkcí či dokonce taktování (OC jestli 5-10% MHz je dost) ve výsledku u her rozdíl skoro nepoznáš, protože ty náročné hry stejnak s integrovanou kartou nepůjdou. Možnost výkon je pokud bys měl nový CPU s integrovanou grafikou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]