Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Restartování počítače vlivem síťové karty?

Od: vlk95® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, již nějaký čas mi počítač dělá jeden problém. Občas jakoby vypadne internet, a počítač mi zobrazí že je připojen, ale bez přístupu k internetu. V tu chvíli se začne sekat zvuk, a myš se také pohybuje sekaně. Po nějaké chvíli se zobrazí měnící se bíločerná obrazovka a následně se po několika vteřiních počítač restartuje. Obvykle byl problém pouze jednou za několik dní, ale dnes mi to udělal 5x po sobě. Vždy najel a zase se začal sekat a restart.

Dále jsem dnes trochu pátral, a v procesech jsem našel "Systémová přerušení - odložená volání procedur rutiny přerušení služeb". Tento proces jede celou dobu spuštěného počítače na max 1-2%, ale ve chvíli kdy vypadne internet zahltí procesor na 50-70% a do restartu nepoleví.

Upozornuju, že internet přestane fugovat pouze v počítači. Na routeru a na dalších zařízeních jde dále normálně.

Absolutně nevím co by to mohlo být.

Win8, integrovaná síťová karta, připojení přes lan z routeru, 2,7Ghz proc., 4Gb ram.

Díky za rady.

doplněno 08.12.13 10:39:

Pravděpodobně to opravdu dělá nějak síťová karta. Pokud jsem připojený na internet přes wifi tak to zatím nerestartuje.

Restartování počítače vlivem síťové karty?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

horak*
hodnocení

0x

Cvine vypnout funkci ACPI v BIOSu.

doplněno 08.12.13 10:51:

"Cvičně"

hodnocení

No bohužel na to jsem taky na internetu narazil, ale v biosu u této funkce není On a Off, jsou tam dvě různé fuknce. Přepnul jsem to tedy z první, na druhou možnost, ale nic se nezměnilo. Počítač najel, začal se zasekávat a restartovat a znovu se to 2x opakovalo. Momentálně jedu na wifi adaptér do USB a jsem připojen na svůj router. Pokud není připojen síť kabel tak vše funguje. Ale jakmile se připojí k routeru tak je konec.

horak*

Nevim jak stary PC mate, ani OS a HW, ale jestli to neni sitovka on board, ale karta a lze-li ji hodit do jineho slotu, tak bych to vyzkousel

hodnocení

Pc starý max dva roky. Síťovka je integrovaná a doma jsem bohužel externí nenašel.

horak*

Tak kdyz to vezmu "logicky" :
Intenet problem neni, kdyz to jede pres Wifi,
prohlizec a SW (viry, antivir, instal.proces) s nim spojeny tedy taky ne
samotna sitovka bez zatizeni take ne

napada me mj.
1.Ve Spravci uloh by mel byt videt proces, ktery zatezuje procesor, pamet, sit
2. Zkusit chovani v "nouzovem rezimu se siti" jak to pojede
3.kabel a konektor - zkusit vymenit kabel nebo take jeste prehodit pripojku do jineho portu v routeru
4.preinstalovat ovladac sitovky

hodnocení

1. "Systémová přerušení - odložená volání procedur rutiny přerušení služeb"2. nezkoušeno3. Kabely jsem zkoušel 3 a to ve všech portech4.taky zkoušeno.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]