Dobry den, uvazuji o koupi MIDI keyboardu (M-Audio oxygen 61), ale uz se v tom vsem trosku ztracim, nebo spise nevyznam. Nedavno jsem si koupila mikrofon a dostala jsem k tomu program cakewalk SONAR X1 LE a premyslim, jestli je to kvalitni program a jestli se treba uslysim a nebude to jenom nahravat. Dalsi otazka ktera me napada - Mám notebook a zajima me, jestli budu na nahravani MIDI keyboardu potrebovat usb zvukovku nebo bude stacit ta moje. Dekuju vam
předem si řekněme, co že to vlastně ten MIDI keyboard je. Zkratka MIDI není nějaké zvukové zařízení, ale formát výstupního souboru. Uvažujete o koupi keyboardu, ze kterého vystupuje signál ve tvaru MIDI. Jestli chcete propojit nějakou MIDI samohrajku s vaším PC, pak v PC potřebujete mít nějaký softvér (kodek), který vám formát MIDI rozluští, přepíše do digitálního tvaru a pošle dál do nějaké zvukovky. Kdysi to uměl Win-Amp, ale ten už se prý nedělá. Hledejte kodek, který má možnost nastavení formátu *.mid Nebo ještě lépe, nechte si poradit rovnou v prodejně hudebních nástrojů, kde chcete váš kejbord koupit.
Obycejna zvukova karta Ti postaci, ale musis si koupit alespon kabelovy konventor USB-MIDI (nepredpokladam, ze zvukova karta v laptopu ma MIDI konektor).
doplněno 08.12.13 12:07:
Figurek, vzdyt ale tazatelka pise, ze uz ma Sonar.
praivo*
Oxygen má výstup přímo na USB, žádný konvertor není třeba.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.