Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

MIDI - program, zvukova karta

Od: music481* odpovědí: 3 změna:
Dobry den, uvazuji o koupi MIDI keyboardu (M-Audio oxygen 61), ale uz se v tom vsem trosku ztracim, nebo spise nevyznam. Nedavno jsem si koupila mikrofon a dostala jsem k tomu program cakewalk SONAR X1 LE a premyslim, jestli je to kvalitni program a jestli se treba uslysim a nebude to jenom nahravat. Dalsi otazka ktera me napada - Mám notebook a zajima me, jestli budu na nahravani MIDI keyboardu potrebovat usb zvukovku nebo bude stacit ta moje. Dekuju vam :)

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

2x
předem si řekněme, co že to vlastně ten MIDI keyboard je. Zkratka MIDI není nějaké zvukové zařízení, ale formát výstupního souboru. Uvažujete o koupi keyboardu, ze kterého vystupuje signál ve tvaru MIDI. Jestli chcete propojit nějakou MIDI samohrajku s vaším PC, pak v PC potřebujete mít nějaký softvér (kodek), který vám formát MIDI rozluští, přepíše do digitálního tvaru a pošle dál do nějaké zvukovky. Kdysi to uměl Win-Amp, ale ten už se prý nedělá. Hledejte kodek, který má možnost nastavení formátu *.mid Nebo ještě lépe, nechte si poradit rovnou v prodejně hudebních nástrojů, kde chcete váš kejbord koupit.

hodnocení

0x

Obycejna zvukova karta Ti postaci, ale musis si koupit alespon kabelovy konventor USB-MIDI (nepredpokladam, ze zvukova karta v laptopu ma MIDI konektor).

doplněno 08.12.13 12:07:

Figurek, vzdyt ale tazatelka pise, ze uz ma Sonar.

praivo*

Oxygen má výstup přímo na USB, žádný konvertor není třeba.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]