Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tlačítko Prit-Scrna klávesnici - použití

Od: jarinht® odpovědí: 8 změna:

Dobrý den chtěl bych se informovat,jakým způsobem lze využít tlačítka Prit-Scr.na klávesnici,jestliže chci skenovat obrazovku.Zkoušel jsem jej normálně stlačit,ale nic se nedělo.Mám bezdrátovou klávesnici Genius SlimStar 8000.Děkuji za radu.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

vyfotí obrazovku a snímek uloží do schránky. Vy jej potom musíte ze schránky VLOŽIT (CTRL+V) do nějakého grafického editoru, nebo třeba do Wordu

doplněno 30.11.13 14:17:

dále zkratka ALT+PrtScr vyfotí pouze aktuální okno

hodnocení

3x

Pak si otevři nějaký grafický program, od Malování výše a tam dej vložit ze schránky a ejhle, snímek obrazovky se tam objeví.

hodnocení

2x

Doporučuji buď program Fraps, kde můžete nastavit, že po stisknutí PrtScr se obrázek automaticky uloží na plochu. Umí i videa a funguje i ve hrách, kde třeba běžný PrtScr nefunguje nebo vyfotí jen něco.

Taky dobrá utilitka je Postimage. Mám hezky nastaveno, že PrtScr mi ofotí celou obrazovku a uloží ji do složky v dokumentech, a taky, že po stisknutí F9 můžu udělat výběr obrazovky, který chci uložit - a rovnou tam mám tlačítka na nahrání na server/uložení/editaci... Výborný prográmek a ani moc nežere, je zdarma a bez reklam.

hodnocení

0x

Klávesa PrtScr provede screenshot do schránky. To se však navenek nijak neprojeví, proto je pak třeba použít postup, který popsali rádi výše - např Malování a v něm Úpravy / Vložit.

Já často používám screenshoty , např pro manuály a návody, proto jsem si oblíbil ScreenHunter, který je velmi komfortní a uloží screenshoty do předem definované složky.

slunecnice.cz/...

praivo*

A já používám Lightscreen.

hodnocení

0x

lze použít i - start - programy - Příslušenství Windows - vystřižky. Obtáhnete konkrétní čast kterou potřebujete, může ji popsat, zvýraznit - pak uložit jako JPEG, PNG, HTML - viz

Tlačítko Prit-Scrna klávesnici - použití
praivo*

Ne všechny verze Woken je mají.

zabu
hodnocení

0x

Pokud Vám jde JEN o využití tlačítka printscreen, tak bylo řečeno vše rádci nade mnou.
Pokud potřebujete kopírovat obrazovku, doporučuji freeSoftWare MWSnap. K mání např. na Slunečnici.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]