Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bych se zde poradit, mám tabulku kde je mnoho čísel jako např 54.000, všechny jsou oddělené desetinnou tečkou.
Nedaří se mi s těmito čísli pracovat dělit je ani násobit, podaří se mi to jen v případě, že místo tečky přepíšu desetinnou čárku, to však neudělám u několika tisíce čísel.
Neporadil by mi někdo, jak vše udělat najednou, abych s čísly mohl pracovat?
Děkuji
Nejdříve se naučte formátovat buňky. Vytvořte si nový list, do něj vložte pár čísel, vyberte celou oblast a stiskněte pravé tlačítko myši. Objeví se vám nabídka, ve které je kolonka Format Cells, česky Formátování buněk. Tam nastavte obecný formát, ten co je první shora. Vyzkoušejte si i ty ostatní formáty. Je jich hodně, každý je jiný a dokonce si můžete vymýšlet i svoje vlastní.
Buď v ovládacích panelech změnit Místní a jazykové nastavení a za desetinný oddělovač zvolit tečku, nebo v Excelu zvolit Najít a nahradit a tečku nahradit desetinnou čárkou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.