Nejste přihlášen/a.
Čus, můžete mi někdo poradit proč se mi přetěžuje cpu? mám to na ploše a najednou během pár vteřin se zvýší výkon třeba i o 60% přitom nic nemám puštěný..jenom ESET,SKYPE,napřiklad internetovy prohlížeč
a nic..
Můj PC - PROCESOR - AMD fX(tm)-6200 Six Core Processor 3.80 GHz
NAINSTALOVANÁ PAMĚŤ - 4,00 GB
GRAFIKA - AMD RADEON HD 6800 SERIES
TYP SYSTÉMU - Windows 7 ultimate 64 bit. systém
Pokud si víte radi tak mi kdyžtak přiložte E-mail a já vám pošlu obrázky procesů ze správce uloh dík za odpověd
Nech si rozjetý Správce úloh, záložka procesy, řazeno podle vytížení CPU - a kdyý se procesor zatíží,který proces konkrétně to dělá...
V (ne)pravidelných intervalech se spouští např. antivir (tedy Eset)...
doplněno 03.12.12 14:44:Na obrázku vidím aktuální vztíženost 0, tedy je k ničemu - buďto procesor aktuálně vytížen není a nebo je seznam špatně seřazen... Už se ti podařilo odhalit, který proces vytváří onu zmiňovanou zátěž?
doplněno 03.12.12 14:45:Jo - seznam máš seřazen podle obsazené paměti - proč? - když tě - podle dotazu, zajímá CPU?
No hele já se v tom moc nevyznám
takže na mě musíš jakože "Na laika" :D .. no nevim co to sakra je.. ale když zapnu správce uloh tak je PC uplně v pořádku.. to se nedá ani natočit nic prostě..protože jakmile zapnu správce uloh..hned je všechno v pořádku..jinak počítač(nebo spíš CPU) jede na 100%.. je to i-když zapnu PC..hned jak zmáčknu ten čudlik..PC jede na 100% ..asi je to nějakej vir nebo já nevim..zkoušel jsem přes ESET zkontrolovat PC..našlo mi to nějakej soubor kterej jsem samozřejmě hned odstranil jak mi ESET radil..ale to nepomohlo... takže já fakt nevim.. díky za každou užitečnou radu..
Dominik
Tak si to ´rozvrstvíme´...
1. z čeho soudíš, že CPU jede na 100 %? ... podle přiloženého obrázku běží na "0" - a Správce úloh je poměrně spolehlivý...
doplněno 08.12.12 12:28:Spuštění Správce úloh - samozřejmě, procesor zatíží... To, že se objeví okno, neznamená, že je program plně spuštěn, jeho části ještě nabíhají... To je normální a v pořádku...
Tohle je jediný problém?
Už vážně nevím jak to vysvětlit :D Když nemám zaplej správce úloh.Tak CPU jede na 40-70%.. ale když zapnu správce úloh..tak se PC sklidní... Není to tim že mám otevřený nějaky program.. nevím čim to je.. už vážně nevím jak to vysvětlit pánové.. :D zkusím přidat obrázek kde to půjde vidět..
Mowla to píše dobře. Podle čeho víte, jaké je vytížení, když to nevidíte?
Vytížení hned při otevření správce je tím, že si hrabe údaje, aby je mohl zobrazit. Takže těch 50% v první vteřině není vytížení tajným procesem, ale správcem úloh.
Nechte běžet to, co běží vždycky, a někde bokem otevřeného správce, koukněte na tu křivku v grafu, jestli tam někdy něco naráz vyskakuje.
Pak si v seznamu zobrazte navíc ještě sloupeček Čas CPU, tj souhrn, kolik procesorového výkonu program sežral za celou dobu své existence. (Při 100% vytížení CPU jedním programem se to každou vteřinu zvětší o jednu vteřinu.) Pak si to podle tohoto seřaďte a koukněte, co tam na nejvyšších příčkách je.
Už nevím jak to mám vysvětlit :// radíte mi abych nechal spušteného správce úloh někde bokem..ale pochopte že když zapnu správce úloh tak je všechno v pořádku.. právě když ho nemám zaplej..tak počítač pracuje neustále na nejvyšší možný výkon.. můžu čekat jak chci..PC prostě bude makat na 100% když nemám zaplej správce úloh..
Nechápete, že když toho správce otevřete a kouknete na časy CPU, tak tam uvidíte i historii, tedy celkový spotřebovaný výkon od zapnutí počítače, i včetně doby, kdy správce nebyl otevřený.
Kde berete to nezvratné přesvědčení, že to furt tak strašně maká, když se nekoukáte? Není to tak trochu Schroedingerova kočka? Nebo na to usuzujete podle toho, jak moc je slyšet větrák nebo disk?
(Pro upřesnění mé předchozí odpovědi: je to jedna vteřina za jednu vteřinu za jedno jádro při 100% vytížení. Na čtyřjádru, při 100% vytížení všech jader, to za reálnou vteřinu poskočí na obrazovce o 4s.)
doplněno 19.12.12 16:08:"když zapnu správce úloh tak je všechno v pořádku.. právě když ho nemám zaplej..tak počítač pracuje neustále na nejvyšší možný výkon.. můžu čekat jak chci..PC prostě bude makat na 100% když nemám zaplej správce úloh.." = "když se nekoukám"
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.