Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bych se optat zda někdo nevíte jestli je nutná výhláška 50 v případě : Chci začít podnikat v nabídce služeb v IT( vyměna komponentů. nákup komponentů atd.. Mám to jako vedlejšák k vysoké škole.. ale to je asi nepodstatný problém.. Na živnostáku mi nebyli schopní říct jestl jo nebo ne :/
Díky
Pokud nemáš elektro vzdělání a praxi, tak ti jí stejně nikdo nedá.
doplněno 29.11.13 11:12:Ještě dotaz - jakou živnost ( název ) by jsi si otevíral?
Ale jděte... i v tom odkazu který uvádíte se píše, že bez vzdělání může mít § 4.
Vím to, protože ho sám mám.
A víte k čemu je vám § 4? Je to Pracovník poučený, a může obsluhovat elektrická zařízení. Obsluhou se pro tyto účely rozumí činnost, kdy nepotřebujete nástroje (šroubovák) Takže ve chvíli kdy potřebujete lézt do pixle počítače, už to není obsluha.
Abych odpověděl na Váš dotaz. Na samostatnou činnost potřebujete nejmíň § 6. Na ten je třeba vzdělání v elektrotechnice a praxe. Praxe stačí jen čestným prohlášením, takže není potřeba shánět potvrzení. Se vzděláním v oboru Elektro, to asi bude horší. § 6 je Pracovník pro samostatnou činnost, což je teoreticky první stupeň kdy můžeš na něco sáhnout, aniž by u toho musel být někdo další kdo dělá dozor, nebo dohled. Každopádně nemyslím, že by někomu vadilo zkoušku nemáš, pokud se vyvcaruješ věcí, jako je lezení do napájecích zdrojů a jakékoli zásahy do samotné elektroniky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.