Nejste přihlášen/a.
Chci se zeptat, zda je problém vyměnit na desce procesor. Desku mám INTEL DG965SS , socket 775. Procesor je tam zatím Intel(R) Pentium(R) D CPU 3.00GHz. Chtěl bych tam dát Intel Dual-Core E6300, 2,8GHz ,L2 cache 2MB ,1066MHz, nebo jiný dvoujádrový.
Má s tím někdo z vás zkušenosti? Jedná se mi, jestli je možné pouze procesor vyndat, nasadit nový, potřít pastou a nasadit chladič? Dále, jestli potřebuje i jiný chladič a hlavně, jestli se musí nějak přenastavovat BIOS. Poslední věc je, jestli to bude mít vůbec nějakou cenu a PC to pomůže.
Deska by měla fungovat od 800 do 1066MHz.
Případně, dejte vědět jiný, který by tam šel.
Předem díky a zdravím Karásek
doplněno 29.11.13 20:42:Díky za radu, PC používám na kancelářskou práci, úpravu fotografií a internet. Chtěl bych nyní zkusit střih videa, tedy žádné hry. BIOS je: Intel MQ96510J.86A.1687.2007.0510.0258 05/10/2007
Jde mi o to, zda bude PC svižnější, zda to bude mít cenu. Procesor se dá sehnat už za pár korun, zatím tam mám 4G paměti a 32bit Win 7. Chci tam dát 64bit Win7, případně trochu zvíšit paměť.
teoreticky by deska mela zvladnout dany procesor maximalne bude nutne flashnout bios zalezi co je tam za verzi.
postup : vyjmout chladic, vyndat CPU, vlozit CPU a vratit chladic. melo by to fungovat v biosu nic nastavovat nemusis.
Jestli uvidis nejaky velky rozdil spise zalezi na co pocitac vyuzivas jestli dane programy budou umet pracovat s vice jadrovym procesorem.
Díky za radu, PC používám na kancelářskou práci, úpravu fotografií a internet. Chtěl bych nyní zkusit střih videa, tedy žádné hry. BIOS je: Intel MQ96510J.86A.1687.2007.0510.0258 05/10/2007
Jde mi o to, zda bude PC svižnější, zda to bude mít cenu. Procesor se dá sehnat už za pár korun, zatím tam mám 4G paměti a 32bit Win 7. Chci tam dát 64bit Win7, případně trochu zvíšit paměť.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.