Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna procesoru Intel

Od: edgarkarasek* odpovědí: 2 změna:

Chci se zeptat, zda je problém vyměnit na desce procesor. Desku mám INTEL DG965SS , socket 775. Procesor je tam zatím Intel(R) Pentium(R) D CPU 3.00GHz. Chtěl bych tam dát Intel Dual-Core E6300, 2,8GHz ,L2 cache 2MB ,1066MHz, nebo jiný dvoujádrový.

Má s tím někdo z vás zkušenosti? Jedná se mi, jestli je možné pouze procesor vyndat, nasadit nový, potřít pastou a nasadit chladič? Dále, jestli potřebuje i jiný chladič a hlavně, jestli se musí nějak přenastavovat BIOS. Poslední věc je, jestli to bude mít vůbec nějakou cenu a PC to pomůže.

Deska by měla fungovat od 800 do 1066MHz.

Případně, dejte vědět jiný, který by tam šel.

Předem díky a zdravím Karásek

doplněno 29.11.13 20:42:

Díky za radu, PC používám na kancelářskou práci, úpravu fotografií a internet. Chtěl bych nyní zkusit střih videa, tedy žádné hry. BIOS je: Intel MQ96510J.86A.1687.2007.0510.0258 05/10/2007

Jde mi o to, zda bude PC svižnější, zda to bude mít cenu. Procesor se dá sehnat už za pár korun, zatím tam mám 4G paměti a 32bit Win 7. Chci tam dát 64bit Win7, případně trochu zvíšit paměť.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

teoreticky by deska mela zvladnout dany procesor maximalne bude nutne flashnout bios zalezi co je tam za verzi.
postup : vyjmout chladic, vyndat CPU, vlozit CPU a vratit chladic. melo by to fungovat v biosu nic nastavovat nemusis.

Jestli uvidis nejaky velky rozdil spise zalezi na co pocitac vyuzivas jestli dane programy budou umet pracovat s vice jadrovym procesorem.

edgarkarasek*
hodnocení

Díky za radu, PC používám na kancelářskou práci, úpravu fotografií a internet. Chtěl bych nyní zkusit střih videa, tedy žádné hry. BIOS je: Intel MQ96510J.86A.1687.2007.0510.0258 05/10/2007

Jde mi o to, zda bude PC svižnější, zda to bude mít cenu. Procesor se dá sehnat už za pár korun, zatím tam mám 4G paměti a 32bit Win 7. Chci tam dát 64bit Win7, případně trochu zvíšit paměť.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]