Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou grafickou kartu?

Od: kutidlo odpovědí: 26 změna:

Čau lidičky, potřeboval bych poradit nějakou grafickou kartu.. ona mi doteď stačila ta "na"procesoru intel hd4000 (jen hd filmy, solid edge), ale teď bych si rád pořídil něco trochu i na hry.

Chtěl bych si na ní zahrát třeba tyto hry, jinak na hry moc nejsem ale tyto mě zaujali.

- mafia 2, GTA IV, nejnovější Tomb Raider

Jinak cenu ohraničenou nemám, mám dost peněz, to je neznamená že musí stát 5000, čím levnější tím lepší.

moje ostatní konfigurace: - to si myslím že by mohlo být v pohodě, ale pokud ne, tak mi to prosím naznačte :)

Základní deska MS/...

Procesor Intel Co/...

Počítačový zdroj /...

Operační paměť Co/...

Děkuji

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

frantisekpetru*
hodnocení

3x

Od AMD - HD7790, AMD R7 260X
Od NVidia - GTX650Ti Boost

Jak je již psáno, vzhledem k procesoru nemá cenu jít výše. Už i uvedená R9 270 se mi zdá zbytečná.

kutidlo
hodnocení

a od jaký značky to je jedno?

Děkuji

Já beru saphire nebo msi. Ale koukám na testy která je tichá. Hlavně nebrat gigabite.
kutidlo
hodnocení

aha, díky, ještě prosím tě, nemám moc slabej zdroj na tyhle děla? :)

7790 bere 100w, r9 270 180w. Procesor 60w tedy 240w + hdd, větráky vezmou max 20w dohromady. Takze stačí. Navíc seasonic jsou kvalitní zdroje.
doplněno 28.11.13 09:11: Ještě r9 260 bere 130w. Já bych stejně pořád vzal tu 270 procesor to stíhat bude všechno rozjedete na FHD a max. detaily.
kutidlo
hodnocení

děkuji moc, asi jí objednám zde:

mironet.cz/...

jenom jsem nikde nenašel info o tom externím napájení, kolik má pinů

Já toto:Sapphire R9 270 DUAL-X 2GB GDDR5 WITH BOOST & OC BATTLEFIELD 4 EDITION
Záhadným způsobem mi nejde vložit na mobilu www odkaz. Do vyhledávače na czc.cz napište celý to jméno (stojí 4503) je tam zdarma BF 4 což bych využil. Ale jak koukám na seasonic 350w má málo konektoru... Jeden 24pinovy, 3x sata a 2x molex což nestačí pro žádnou grafiku, kterou jsme tady napsali. Takže bude potřeba nejspíše i nový zdroj.
kutidlo
hodnocení

aha, a byl byste tak laskav a napsal mi jaký tuhlectu grafárnu zvládne? aby nebyl nějak přemrštěný, ale byl kompatibilní s dosavadními komponenty :)

Seasonic 500w, má dostatek konektoru a je neslyšitelný i v zátěži-slyším pouze hdd.
kutidlo
hodnocení

hm, asi na to kašlu, to by mě vyšlo moc draho, dávat kvůli pár hrám přes 6 tisíc, to je moc :D, na to že jsem chtěl jen kartu do pár tisíc :(

Tak vemte buďto 7850 (po případě r9 260)nebo 7870 a k tomu zdroj seasonic 500w. A měl byste se vejít do 5K.

frantisekpetru*

...a nedalo by se použít toto:
czc.cz/...

kutidlo
hodnocení

no to vypadá zajímavě, možná že by to šlo, co myslíte blesku?

Nešlo, právě kvůli tomu že 350w verze má málo volných molex konektorů. Nebo zkuste otevřít bočnici a kouknout kolik jich máte volných.
doplněno 29.11.13 06:24: Dodám - výrobce dává automaticky tyto redukce do balení.
kutidlo
hodnocení

no mam tady 2x molex (viz odkaz na zdroj) a oba jsou volný, takže by to jít mělo asi... jenom u toho odkazu na czc jsem četl nějaké podivné recenze :s

co tento? mělo by jít o stejné kabely, jen od alzy a tam jsou recenze pozitivní :))

kutidlo
hodnocení

doplnění:

alza.cz/...

Tak to by mohlo jít a ty redukce nemusíte kupovat, měly by být v balení u grafické karty, aspoň já jsem to tak měl.
doplněno 29.11.13 09:54: Ještě, možná by byla lepší ta 260 protože 270 už možná bude dost na hraně zdroje. Takže potom by byly pády PC. Zbývalo by buďto vyměnit kartu za 260 nebo dokoupit silnější zdroj. Kdybych byl v téhle situaci koupil bych radši silnější zdroj. Dříve jsem hrál na minimální detaily a nevadilo mi to. Sestavil jsem si PC a už hraju všechno jenom na maximální detaily, fakt je to velký rozdíl.
doplněno 29.11.13 09:54: Ještě, možná by byla lepší ta 260 protože 270 už možná bude dost na hraně zdroje. Takže potom by byly pády PC. Zbývalo by buďto vyměnit kartu za 260 nebo dokoupit silnější zdroj. Kdybych byl v téhle situaci koupil bych radši silnější zdroj. Dříve jsem hrál na minimální detaily a nevadilo mi to. Sestavil jsem si PC a už hraju všechno jenom na maximální detaily, fakt je to velký rozdíl.
doplněno 29.11.13 09:58: Poslední věc ať nespamuji... Takže kdybych nechtěl moc investovat koupím r9 260 s tím že máte záruku(ale na úkor výkonu grafiky), že PC nebude padat. Nebo 270, ale je možné že budou pády PC, tak by to potom chtělo koupit silnější zdroj.
kutidlo
hodnocení

tak jsem jí nakonec koupil, tu r9 270, snad mi to ten zdroj utáhne. Když ne tak koupím lepší zdroj no. Taky doufám že to půjde zapojit a že to utáhne všechny hry co chci :)

mironet.cz/...

kutidlo
hodnocení

Jinak samozřejmě děkuji za všechny rady a tipy a to všem. Dám vám zítra vědět co a jak.

kutidlo
hodnocení

tak mi dneska přišla a ta redukce u ní skutečně je, ale je jiná než jsem objednal (pro jistotu). Je vyvedená jen z jednoho molexu...

Ano taky nechápu tu redukci co má 2x molex na 1x 6pin je to nesmyslné. Jinak PC běhá v pohodě? Jdou hrát všechny hry na plné detaily? Taky si chci pořídit r9 270, protože co mám teď, tak mám problém jet na vysoký detaily u některých her :)

kutidlo
hodnocení

PC běhá vpohodičce, zkoušel jsem zatím jen TombRaider, protože zbytek musím nejprve koupit :), ale běhá to parádně ve fullhd na ultimátní detaily. Vypadá to že ten zdroj to zvládat bude, hrál jsem teď nonstop od 18:00 a ani jednou to nespadlo :).

hodnocení

2x
Já bych dokoupil buďto AMD 7790 nebo R9 270 víc ten procesor neutáhne.

hodnocení

0x

Doporučuji GTX 560 Ti. Asi nejlepší poměr výkon/cena, má širokou sběrnici, je tichá, jen už se dost špatně shání. Její nástupci nic moc. Nebrat GTX 650 Ti, má jen 128b sběrnici. Nejlepší je mrknout na videocardbenchmark.net/...

Tam je hned vidět která karta je vzhledem k výkonu předražená a která se naopak vyplatí.

kutidlo
hodnocení

trošku si protiřečíte :o

kutidlo
hodnocení

aha, tak ne já si zaměnil 5 a 6 :) v pořádku

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]