Nejste přihlášen/a.
Dobrý den ! Mám čerstvě přeinstalované Windows XP. Notebook má CD mechaniku, disketovou ne. Mám externí HD. Prosím o radu jak, vytvořit na externím HD soubor obsahující obraz disku NB, abych z něj mohl v případě potřeby obnovit celý disk v NB do funkčního stavu. Pokud možno jednoduše a zdarma. Poradíte?
Doporučuji Norton Ghost-jednoduchý a spolehlivý.Obnova zálohy je otázkou několika minut
doplněno 27.11.13 13:47:Samozřejmě zvládá obraz disku i s nainstalovanými programy které nejsou součástí Windows
Od Winows Vista/7/8 i vlastně XP lze použít nástroj Vytvoření bitové kopie systému. Práce naa cca 30minut a obnovat cca 10 minut a zabere podle verze Windows cca 10GB. Nebo zvolte jiný placený SW, ale tento odvede svojí práci
V OS WXP Professional mám nástroj Backup. Vytvoří zálohu dat na ext. HD, ale bootovací CD nevytváří, takže obnova je asi možná jen pokud lze spustit WIN.
Zatím jsem použil Clonezillu. Podle českého návodu radja.cz/... šel image disku vytvořit. Starý NB s pomalým USB 1, obsazeno cca 9,3 GB za 1,5 hod., zkomprimováno na 5,6 GB. V závěru se však velmi dlouho (zřejmě) ověřovala integrita zálohy, což jsem po několika hodinách vzdal a počítač vypnul. Pátral jsem dál a našel Win program AOMEI Backuper, zdá se, že by měl umět co potřebuji. Pokud jej někdo používáte, můžete se tu k němu vyjádřit.
Doplňuji informaci. Vyzkoušel jsem ten AOMEI Backupper 1.6. Je to freeware. Práce s ním je mnohem příjemnější než s Clonezillou. Záloha však trvá o něco déle. Jinak vše v pohodě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.