Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vytvoření image disku

Od: kimba® odpovědí: 7 změna:

Dobrý den ! Mám čerstvě přeinstalované Windows XP. Notebook má CD mechaniku, disketovou ne. Mám externí HD. Prosím o radu jak, vytvořit na externím HD soubor obsahující obraz disku NB, abych z něj mohl v případě potřeby obnovit celý disk v NB do funkčního stavu. Pokud možno jednoduše a zdarma. Poradíte?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

koudy*
hodnocení

2x

Doporučuji Norton Ghost-jednoduchý a spolehlivý.Obnova zálohy je otázkou několika minut

doplněno 27.11.13 13:47:

Samozřejmě zvládá obraz disku i s nainstalovanými programy které nejsou součástí Windows

hodnocení

Děkuji za tip. Potřeboval bych free program (ne trial). Měl by vytvořit bootovací CD, z kterého lze spustit tvorbu/restore image pro práci s externím diskem.

praivo*
EASEUS Todo Backup Free.

kangaroo*
hodnocení

2x

Od Winows Vista/7/8 i vlastně XP lze použít nástroj Vytvoření bitové kopie systému. Práce naa cca 30minut a obnovat cca 10 minut a zabere podle verze Windows cca 10GB. Nebo zvolte jiný placený SW, ale tento odvede svojí práci :)

hodnocení

V OS WXP Professional mám nástroj Backup. Vytvoří zálohu dat na ext. HD, ale bootovací CD nevytváří, takže obnova je asi možná jen pokud lze spustit WIN. :(

kangaroo*

Tam je ještě jiný skrytý nástroj co to uměl vytvořit vše než Backup. Jen to nebylo tak pohodlný jak u novější Windows a dělalo se to přes DOS příkazový řádek.

hodnocení

Zatím jsem použil Clonezillu. Podle českého návodu radja.cz/... šel image disku vytvořit. Starý NB s pomalým USB 1, obsazeno cca 9,3 GB za 1,5 hod., zkomprimováno na 5,6 GB. V závěru se však velmi dlouho (zřejmě) ověřovala integrita zálohy, což jsem po několika hodinách vzdal a počítač vypnul. Pátral jsem dál a našel Win program AOMEI Backuper, zdá se, že by měl umět co potřebuji. Pokud jej někdo používáte, můžete se tu k němu vyjádřit.

doplněno 13.12.13 22:08:

Doplňuji informaci. Vyzkoušel jsem ten AOMEI Backupper 1.6. Je to freeware. Práce s ním je mnohem příjemnější než s Clonezillou. Záloha však trvá o něco déle. Jinak vše v pohodě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]