Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vzdálená správa PC přes internet

Od: jirkahorak* odpovědí: 14 změna:
Hoši, potřeboval bych se dostat na počítač od sestry přes internet-dá se to nějak udělat?přes síť by to možná šlo, ale přes internet to fakt nevím, znáte někdo postup co a jak zapnout a jde ta vzdálená správa vůbec přes internet?díky za odpovědi

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Sit jako sit.
Sestra to musi mit na PC povoleno a ty musis znat jeji adresu.

Driv sem pouzival VNC.

jirkahorak*
hodnocení

Díky, o víkendu tam jedu tak to zkusím povolit a uvidíme jak to půjde-díky za tip
Záleží na OS, ve win XP na to stačí vzdálená plocha, případně RADMIN, VNC (nejlépe ultra vnc), případně jsou věci logmein secure.logmein.com/...
Další a velmi důležitou věcí je veřejná IP adresa pc na které se chceš připojit, případně nasměrované porty od poskytovatele, případně domácího routeru. Firewall nechávám stranou, už bylo řečeno...
jirkahorak*
Oba máme xp, díky za radu hned o víkendu to vyzkouším no a na toto téma ještě jedno přání, mám notebok s vistou a stolní počítač s xp-propojil jsem je křižákem a počítač v síti notebok najde ale že prý nemám práva nebo co a notebok mi ale počítač vůbec nevidí a to je zajímavé,abych se vrátil ten stolní počítač je připojený na internet přes modem od t-mobile notebok mormálně používá jeho připojení ale v síti se ten počítač vůbec neobjeví tak jsem s toho magor když jsem měl na obou xpéčka tak to šlo bez problému může to být tou vistou?i když tam už mám ten sp1 tak se mi ten systém stejně nějak nezdá
Může to být firewallem, nastavením sítě...to je potřeba vidět. Zkus třeba mít založené stejné uživatele- jméno a heslo, nemusí být oba přihlášený jen aby tam ten učet existoval když se tam z prvního účtu připojuješ... Teď nevim zda má vista nějaký paskvil se sdílením- mockrát jsem ji ještě nenastavoval,ale něco alespoň nasdílet by taky neškodilo...a v těch xp pokud jsou to prof tak vypni zjednodušený sdílení
jirkahorak*
hodnocení

Díky za rady, tak jsem se přes vzdálenou plochu přihlásil k tomu stolnímu přes ten noťas, zeptalo se mě to jestli se chci přihlásit tak současný uživatel na tom stolním počítači bude odhlášen tak dám ano a to samé se mi potom objeví i na tom stolním tak to potvrdím a ejhle- na notasu svítí černá obrazovka s lištou a ip adresou vzdálené ho počítače a na tom stolním zahasne monitor a nejde ani myš ani klávesnice a konec tak nevím co jsem udělal špatně rozlišení jsem zkoušel a nic tak nevím jestli ta vista je nějaký nepodarek nebo co.
xpčka mají nějaký update...
support.microsoft.com/...
možná to bude řešit
jirkahorak*
hodnocení

Tak ti díky, dneska jsem to zkoušel se napojit k švagrové a která má win xp a šlo to jako po másle a hned na poprvé takže ta vista má buď jiný postup nebo se s xpčkama nemají moc v lásce-takže ještě jednou díky
jirkahorak*
tak se obracím s dalším dotazem ohledně vzdálené plochy, když se připojuji přes svůj stolní počítač tak vše jde v pohodě ale jak se chci připojit k počítači přes notebok tak mi počítač najde, zadám jméno a heslo a problém je tady obrazovka zčerná a nic na noteboku to černé okno zminimalizuji nebo zavřu ale na tom počítači ke kterému jsem se připojil už nic nepomůže jen restart, po přihlášení zřčerná celá obrazovka a pak už to na nic nereaguje tak jsem z toho jelen, zkoušel jsem i jiné rozlišení ale výsledek je stejný, ještě se zkusím připojit naopak ze stolního počítače na notebok jestli to bude to stejné nebo to půjde.
A už jsi zkoušel ten update?
jirkahorak*
hodnocení

Díky za radu, ten update by to asi vyřešil, vzpomínám si že už si mi to radil ale zatím nemůžu updatovat(teda fakt zatím!)pššššt*hi*
basoft
jak nemuzes updatovatja take nemam legalne win a jede mi to ja mam vsechny aktualizace do posledni co byla predevcirem 6 aktualizaci TUSIM treba to lepe obejit ja fakt nemam zadnej problem jak kdyby sem ho zakoupil :-D

alien*
hodnocení

0x
Zdravím,
na internetu existuje služba která je zdarma a umožnuje vdálenou správu PC přes Internet. Jedná se o společnost logmein.
jejich stránky www.logmein.com Stačí najet na tuto stránku, zaregostrovat si bezplatný učet, klikobut na ADD COMPUTER zvolit položku free (server nabizi i placene sluzby) a stahnout takovy programek. Nainstalovat ho a už ve svém profilu registrovaném na logmein vidíte komp na který se naistaoval prográmek. Můžeze se lehce připojit, a ovládat PC od sebe.
Bylo řečeno, ale dobrej popis *palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]