Nejste přihlášen/a.
Zdravím, v netbooku mám RAM paměť 1 GB, jenže v dnešní době už je to celkem málo a práce s tím je pomalá, protože když běží nějakej program, tak mám volnou RAM třeba jenom 50 MB, což je hrozně málo a tak všechny mezidata musí ukládat do stránkovacího souboru na disk a je to hrozně pomalý. A nyní k otázce - Mám doma 2 GB paměť, která je stejná jako jako v tom netbooku, akorát frekvence se liší:
V netbooku: PC2-6400 (400 MHz)
Mám k dispozici: PC2-4300 (266 MHz)
Mohu jí použít?
Já si osobně myslím, že ano, sice bude trochu pomalejší, ale zase 2x větší, takže ve výsledku rychlejší.
Předem děkuji za všechny názory.
To jsi mě moc nepotěšil, nová stojí 700 Kč a to se mi do toho dávat nechce :D Kdybych sehnal rychlejší, tak jí můžu použít ne? Akorát bude limitována na těch 400 MHz tou sběrnicí.
Dobrý den, 1 GB RAM není zas tak málo na netbook. Pokud nechcete investovat do nákupu modulu RAM, tak si to trochu "porychtujte". Odstranit vše nepotřebné, vyčistit si OS (např.
programem CCleaner), zmenšit stránkovací soubor, defragmentace disku a vypnout si i nepotřebné programy spuštěné na pozadí. Nějak ten notebook s tou pamětí špatně hospodaří.
Další možnost by byla přejít na OS Linux (pokud ho tam již nemáte) - ten většinou umí s RAM lépe pracovat. Zdravím!
doplněno 24.11.13 12:37:Rozumím a chválím Vás za to, že se o OS staráte. To nedělá každý a pak se diví, že mu PC "nešlape".
Děkuju za radu, vím, co myslíte, ale uklizeno mám téměř dokonale, všechny zbytečnosti odstraněny, pravidelně čistím s Advanced SystemCare, defragmentuji... všechno tohle dělám aspoň jednou za tejden, to má vyladěný
Ono, to neni že bych měl tu paměť neustále zaplněnou. Ale prostě po startu, když se všechno načítá, při zapínání třeba Wordu nebo prohlížeče se prostě zaplní na chvilku a pak trvá dlouho to spuštění. Jak se potom program spustí, tak se paměť vyčistí, nebo jí pomůžu a jak je tam volno třeba 400 MB tak to lítá slušně.
Díky ale Linux není pro mě, musim v tom dělat ve škole, chápu nadšence, co je baví si s tim furt hrát, ale na to nemam čas. Navíc potřebuju na tom běhat diagnostiku auta a ta na Linux nejde, Libre Office jsem zkusil jednou a šel pryč, občas něco potřebuju udělat ve Visual Studiu.
Přemýšlím o přechodu na 8.1, ten by mohl aspoň o trochu líp hospodařit s pamětí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.