Ahoj mam problem s kradenym windowsem. Nedavno jsem si koupila z bazaru ntb s windows 7. Prodavajici mi samozrejme nic nerekl, podle nej mel byt ntb v poradku. Jenomze pak mi odesla wifi a znamy co se vyzna v pocitacich mi rekl ze win je kradeny. Jenomze pred tim jsem to nevedela a dala aktualizovat. Nevim jestli to ma nejay vliv na to ze mi pak prestalo fungovat pripojeni USB kdyz nemam internet nebo je to dalsi zatajena vada ntb? A jak se da kradeny win zrusit a dat tam puvodni legalni win?+ pojede pak ntb normalne(=pujde pripojeni pes USB)? Diky
Pôvodná operačný systém odinštalovať, a potom nainštalovať nový, legálny a zaregistrovať. Sám som reinštaloval oper. systém asi 5 krát, a to som len na úrovni poučeného užívateľa, 10 rokov.
Možná by stačilo přeinstalovat windows s registračními kódy, které by měl mít ntb někde vespod na nálepce. Nebo nainstalovat takový operační systém, kde tento problém neexistuje.
zaruka na zbozi zakoupene i z bazaru je dle zatim platneho OZ 2 roky. Takze klidne reklamujte, popr. vratte pokud vam prodal ntb vc OS. Tim, ze je tam nelegalni, vas okradl.
1. Je to opravdu nelegální? Na NB by měla být samolepka s licenčním číslem. Start --> kklikni pravým na Tento počítač --> Vlastnosti --> zkontroluj, jestli zobrazení verze OS a licenční číslo souhlasí s tou nálepkou (pokud tam teda je, pokud ne, tak je to jasné).
2. Výpadek WiFi USB s tím asi nemá nic společného, to vypadá nya nějaký jiný malware. Proskenuj počítač tímto programem.
Problémy s Wifi i s USB může být způsobeno absencí potřebných ovladačů na tato zařízení. Doporučuji tedy najít a naistalovat potřebné ovladače. Tyto ovladače najdete buď na CD přiložených k notebooku, nebo na internetu). Pokud bude problém přetrvávat, přeinstalujte Windows a opět instalujte potřebné ovladače. Pokud by ani toto nepomohlo, bude nejspíš problém v hardwaru...
Záruka na zboží z bazaru není rozhodně dva roky jak tu kdosi tvrdí, ale maximálně 6měsíců. A teď dotazy k počítači - má na spodní straně štítek windows? Hraješ na tom hry nebo to máš jen jako multimedia na filmy muziku a na internet? Má to vypalovačku - optickou mechaniku nebo nemá? Počítače bez mechaniky mívají většinou systém zazálohovaný na hárddisku a ten není problém přeinstalovat. Pokud nehraješ hry můžeš stáhnout a vypálit LINUX. Z cd linuxu můžeš pak spustit počítač i bez instalace systému takže v počítači nedojde k žádným změnám ( Což bude důležité při případné reklamaci ). Že systému spuštěného i jen ve zkušebním režimu pak budeš vidět jestli USB a WIFI fungujou. Pokud ano nejde o závadu počítače ale o problém windws. Pak bude jen na tobě, jestli sí nainstaluješ legální blbuvzdorný a prakticky nezavirovatelný linux nebo se vrátíš k windows.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.