Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kradeny windows z bazaru

Od: simona212 odpovědí: 8 změna:
Ahoj mam problem s kradenym windowsem. Nedavno jsem si koupila z bazaru ntb s windows 7. Prodavajici mi samozrejme nic nerekl, podle nej mel byt ntb v poradku. Jenomze pak mi odesla wifi a znamy co se vyzna v pocitacich mi rekl ze win je kradeny. Jenomze pred tim jsem to nevedela a dala aktualizovat. Nevim jestli to ma nejay vliv na to ze mi pak prestalo fungovat pripojeni USB kdyz nemam internet nebo je to dalsi zatajena vada ntb? A jak se da kradeny win zrusit a dat tam puvodni legalni win?+ pojede pak ntb normalne(=pujde pripojeni pes USB)? Diky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

isteron
hodnocení

0x

Pôvodná operačný systém odinštalovať, a potom nainštalovať nový, legálny a zaregistrovať. Sám som reinštaloval oper. systém asi 5 krát, a to som len na úrovni poučeného užívateľa, 10 rokov.

hodnocení

0x

Možná by stačilo přeinstalovat windows s registračními kódy, které by měl mít ntb někde vespod na nálepce. Nebo nainstalovat takový operační systém, kde tento problém neexistuje.

buss
hodnocení

0x

Co to je nedávno, já bych to reklamoval..

doplněno 23.11.13 18:16:

No a co, že je to z bazaru? Ten to může prodat?

doplněno 24.11.13 11:12:

to honzav88, to je OMYL, pouze 6 měsíců. To by s ní vyběhli.

simona212
hodnocení

Je z bazaru ;)
honzav88*
zaruka na zbozi zakoupene i z bazaru je dle zatim platneho OZ 2 roky. Takze klidne reklamujte, popr. vratte pokud vam prodal ntb vc OS. Tim, ze je tam nelegalni, vas okradl.

praivo*
hodnocení

0x

1. Je to opravdu nelegální? Na NB by měla být samolepka s licenčním číslem. Start --> kklikni pravým na Tento počítač --> Vlastnosti --> zkontroluj, jestli zobrazení verze OS a licenční číslo souhlasí s tou nálepkou (pokud tam teda je, pokud ne, tak je to jasné).

2. Výpadek WiFi USB s tím asi nemá nic společného, to vypadá nya nějaký jiný malware. Proskenuj počítač tímto programem.

doplněno 23.11.13 18:10:

*klikni

*WiFi a USB

jiris*
hodnocení

0x

Problémy s Wifi i s USB může být způsobeno absencí potřebných ovladačů na tato zařízení. Doporučuji tedy najít a naistalovat potřebné ovladače. Tyto ovladače najdete buď na CD přiložených k notebooku, nebo na internetu). Pokud bude problém přetrvávat, přeinstalujte Windows a opět instalujte potřebné ovladače. Pokud by ani toto nepomohlo, bude nejspíš problém v hardwaru...

Záruka na zboží z bazaru není rozhodně dva roky jak tu kdosi tvrdí, ale maximálně 6měsíců.
A teď dotazy k počítači - má na spodní straně štítek windows?
Hraješ na tom hry nebo to máš jen jako multimedia na filmy muziku a na internet?
Má to vypalovačku - optickou mechaniku nebo nemá?
Počítače bez mechaniky mívají většinou systém zazálohovaný na hárddisku a ten není problém přeinstalovat. Pokud nehraješ hry můžeš stáhnout a vypálit LINUX. Z cd linuxu můžeš pak spustit počítač i bez instalace systému takže v počítači nedojde k žádným změnám ( Což bude důležité při případné reklamaci ). Že systému spuštěného i jen ve zkušebním režimu pak budeš vidět jestli USB a WIFI fungujou. Pokud ano nejde o závadu počítače ale o problém windws.
Pak bude jen na tobě, jestli sí nainstaluješ legální blbuvzdorný a prakticky nezavirovatelný linux nebo se vrátíš k windows.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]