Nejste přihlášen/a.
V návodu se píše, že pro nastavení a zabezpečení nového routeru se musí otevřít jeho webové rozhraní zadáním uvedené IP adresy do vyhledavače, což se povedlo na první pokus, jenže uložené nové heslo nefungovalo//připojení selhalo (nevím proč), ale navíc bohužel taktéž nové pokusy o otevření rozhraní routeru selhávají ! Co s tím? Po důkladném resetu sice už router funguje - připojí se hned, má výborný signál, ale chybí mu dobré zabezpečení, které teď nevím jak nastavit. Poradí někdo?
Dobrý den, zkuste si nejdříve vyčistit mezipaměť a cookies v prohlížeči nebo zkuste vše znovu v jiném prohlížeči. Adresa asi zadat jde a jméno i heslo je většinou admin.
Pokud jste toto změnila, tak zkuste s novým jménem a heslem. Zdravím!
doplněno 12.01.14 14:43:nick - Vy máte prohlížeč IE. Jiné jsou např. Firefox, Chrome nebo Opera. Vyčištění se provádí v "Nastavení" konkrétního prohlížeče. Jinak, pojem "vyhledávač" není stejný jako pojem "prohlížeč".
doplněno 13.01.14 10:45:nick - ano, špatně jsem Vás pochopil. Já bych to dělal asi jinak - router připojit k PC kabelem, tam v prohlížeči vše nastavit přes web (také "wifinu", heslo a zabezpečení) a následně najít svou "wifinu" v tabletu. Pokud Vám fungoval jiný postup, tak ho zkuste znovu, ale vyčistěte si mezipaměť a cookies v prohlížeči toho tabletu. Možná i ukončit nějaký spuštěný program, který to blokuje. A tu "wifinu" v tabletu zřejmě také nejdříve odpojit.
Dík za reakci, nový router ladím kvůli tabletu s Androidem, jinak mám k dispozici jen starší počítač bez wifi a s pevným připojením kabelem (Win.XP a prohlížeč IE). Jestli ho lze využít jako jiný prohlížeč k nastavení routeru, prosím o návod. K tomu vstupnímu heslu - při prvním snadném otevření rozhraní se žádné nevyžadovalo ani v návodu nebylo uvedeno.
doplněno 13.01.14 09:17:Abychom si rozumněli - PC s IE jsem zatím nepoužil, k ladění routeru pro tablet mi posloužil vyhledavač Google v tabletu, tam se mi také podařilo hned napoprvé otevřít rozhraní a nastavit zabezpečení, které však teď potřtebuji změnit, ale nejde to znovu otevřít, i když postupuji stejně jako poprvé. Proto ta otázka, zda je možno použít k otevření a naladění i starší PC bez zabudovaného wifi a jak. Tablet wifi má, proto se s routerem spojí snadno bezdrátově, jde mi jen o změnu nastavení.
Zkusil bych to starsi PC pripojit k routru pres kabel.
Nektere veci se kvuli bezpecnosti jinak udelat nedaji (pokud si dobre vzpominam).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.