Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak znovu otevřít rozhraní wifi routeru?

Od: nick* odpovědí: 4 změna:

V návodu se píše, že pro nastavení a zabezpečení nového routeru se musí otevřít jeho webové rozhraní zadáním uvedené IP adresy do vyhledavače, což se povedlo na první pokus, jenže uložené nové heslo nefungovalo//připojení selhalo (nevím proč), ale navíc bohužel taktéž nové pokusy o otevření rozhraní routeru selhávají ! Co s tím? Po důkladném resetu sice už router funguje - připojí se hned, má výborný signál, ale chybí mu dobré zabezpečení, které teď nevím jak nastavit. Poradí někdo?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, zkuste si nejdříve vyčistit mezipaměť a cookies v prohlížeči nebo zkuste vše znovu v jiném prohlížeči. Adresa asi zadat jde a jméno i heslo je většinou admin.

Pokud jste toto změnila, tak zkuste s novým jménem a heslem. Zdravím!

doplněno 12.01.14 14:43:

nick - Vy máte prohlížeč IE. Jiné jsou např. Firefox, Chrome nebo Opera. Vyčištění se provádí v "Nastavení" konkrétního prohlížeče. Jinak, pojem "vyhledávač" není stejný jako pojem "prohlížeč".

doplněno 13.01.14 10:45:

nick - ano, špatně jsem Vás pochopil. Já bych to dělal asi jinak - router připojit k PC kabelem, tam v prohlížeči vše nastavit přes web (také "wifinu", heslo a zabezpečení) a následně najít svou "wifinu" v tabletu. Pokud Vám fungoval jiný postup, tak ho zkuste znovu, ale vyčistěte si mezipaměť a cookies v prohlížeči toho tabletu. Možná i ukončit nějaký spuštěný program, který to blokuje. A tu "wifinu" v tabletu zřejmě také nejdříve odpojit.

nick*
hodnocení

Dík za reakci, nový router ladím kvůli tabletu s Androidem, jinak mám k dispozici jen starší počítač bez wifi a s pevným připojením kabelem (Win.XP a prohlížeč IE). Jestli ho lze využít jako jiný prohlížeč k nastavení routeru, prosím o návod. K tomu vstupnímu heslu - při prvním snadném otevření rozhraní se žádné nevyžadovalo ani v návodu nebylo uvedeno.

doplněno 13.01.14 09:17:

Abychom si rozumněli - PC s IE jsem zatím nepoužil, k ladění routeru pro tablet mi posloužil vyhledavač Google v tabletu, tam se mi také podařilo hned napoprvé otevřít rozhraní a nastavit zabezpečení, které však teď potřtebuji změnit, ale nejde to znovu otevřít, i když postupuji stejně jako poprvé. Proto ta otázka, zda je možno použít k otevření a naladění i starší PC bez zabudovaného wifi a jak. Tablet wifi má, proto se s routerem spojí snadno bezdrátově, jde mi jen o změnu nastavení.

111®

tovární nastavení routerů it.cestuji.info/...

Zkusil bych to starsi PC pripojit k routru pres kabel.
Nektere veci se kvuli bezpecnosti jinak udelat nedaji (pokud si dobre vzpominam).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]