Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stahování velkých souborů rychlost internetu

Od: suroocko odpovědí: 5 změna:

Stahuju si soubor o velikosti cca 23 G. Poměrně dlouho to trvá a zpomaluje to internet. Jelikož já nejsem na počítače žádný expert, zajímalo by mě, jestli je možné stahování nějakým způsobem urychlit... popř. zajistit, aby se mi tak nezpomalovalo prohlížení internetových stránek...? Poraďte...úplně cokoliv...budu vám moc vděčná!

Jestli to půjde pořád tak pomalu, tak se mi to stáhne nejdřív tak za 3 týdny... :( A to už je pozdě...

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirkahorak*
hodnocení

0x
chtělo by to napsat jaké máš připojení aby nebylo tak akorát na prohlížení, pak by bylo docela možné že než to stáhneš tak i trošku zestárneš, existují programy které stahují na základě torentů a ty se stahují z více zdrojů-hodně lidí to používá na stahování objemnějších dat př: uTorrent,Azureus atd. pak si najdeš na stránkách již zmíněný torenty, na vyhledávání torentů plno je jich třeba na slunecnici.cz nebo na stahuj.cz pak do něho vložíš klíčové slovo programu nebo co chceš stahovat, program ho vyhledá ty ho stáhneš a otevřeš ho v tom programu na stahování a už to jede.

hodnocení

0x
Nevíš co chceš. okud chceš daný soubor stáhnout co nejrychleji, tak nechej celou kapacitu linky vyhrazenou na stahování a neprohlížej si do toho net. V opačném případě jsi měla použít nějaký download manager, který umí na stahování souboru vyhradit pouze dovolenou část z připojení.

al bunda*
hodnocení

0x

23 GB představuje skoro pět plných DVD. To je hodně dat, potrvá to dlouho a bude to zpomalovat internet.
Záleží na P2P síti, počtu zdrojů a rychlosti připojení. Může to trvat i několik týdnů, možná měsíců. Co to stahuješ a jak?
Hezký den.

hodnocení

0x
No víš trochu si protiřečíš- na jednu stranu chceš aby se to urychlilo a na stranu druhou aby to nebrzdilo net? To je totiž blbost- pokud to chceš rychle stáhnou tak musíš nechat pouze stahovat, pokud budeš i na netu tak se stahování vždy chvilkama zpomalý...Nevim odkud to stahuješ,ale obecně většina download managerů i torent managerů má omezení rychlosti, dále záleží zda jsi připojena na net sama a nebo několik pc, to pak záleží ne jen na té jedné lince ale taky i na počtu pc, vytížení netu potažmo rozdělením rychlosti mezi pc z routeru (ne natvrdo ale podle zatížení). Takže závěrem- rozmysli si co chceš a podle toho jednej:
- nastavit program ve kterém to stahuješ a to buď na max a nic jiného netahat a nebo na menší rychlost a tím pádem to nebude toliko brzdit net

suroocko
hodnocení

No, víte...tady jde o to, že nemám PC jenom pro sebe. Kdybych si měla vybrat, rozhodně volím stahování a na net se vykašlu, ale chodí tu ještě jeden-dva lidi, kteří ten net prostě potřebují. Samozřejmě...chtít rychlejší stahování a ještě aby to nezpomalilo internet je pěkná blbost...to mě taky napadlo. Ale aspoň jsem se chtěla zeptat, prostě jestli na to náhodou neexistuje nějaký fígl nebo tak...

Ale jinak děkuju za odpovědi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]