Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poškozené DVD - R

Od: chundelacek* odpovědí: 5 změna:

Mám notebook Acer a nainstalovaný systém Windows Vista. Při vypalování souborů na DVD se mi zastavilo vypalování - přes 2 hodiny mi to stále ukazovalo, že zbývá asi 6 minut do úspěšného vypálení. Pak se mi zobrazilo, že systém neodpovídá. Nešlo s tím nic udělat - ani přes Spustit Správce úloh. Notebook mi úplně vytuhnul, tak jsem natvrdo restartoval celej notebook. Teď když dám DVD do mechaniky tak mi nejde spustit - na DVD je zápis, ale v PC mi to nic neukazuje. Na DVD byly před vypalováním už z dřívějška uložené nějaké soubory / obrázky a videa / - dají se tyto soubory z DVD pomocí nějakého programu obnovit? Moc mi na nich záleží.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Así tě nepotěším. Můžeš zkusit program na záchranu dat RECUVA ale počítám že to bude marné. Bohužel to je nejhorší situace ztráty dat. Špatně nastaveným způsobem zápisu totiž nedošlo k tomu že nový zápis navázal na původní soubory ale vypalovačka narvala nové nuly a jedničky do původního zápisu a tím vyrobila nečitelnou směs dat. Nevim jak se to člověku podaří ale už se mi to taky stalo. Jednou jsem strávil týden času pokusy o záchranu dat z dvd na kterém sousedka takhle zlikvidovala dceřiny fotky z maturiťáku ale veškerá snaha vyšla na prázdno. I když si jinak se záchranou dat dost věřím z tohohle se mi podařilo jenom vytáhnout na hárddisk změť dat.
doplněno 11.01.14 10:46: Aby mě někdo nechytal za slova - většinou se stane že se domrší jen zavaděč,ne celý zápis. to na nečitelnosti dat ale bohužel nic nemění.
chundelacek*
hodnocení

Tak jsem si stáhnul program RECUVA a podařilo se mi z DVD - R obnovit skoro všechny obrázky co jsem tam měl předtím vypálené. Jen se teď vyskytnul jinej problém :( Předtím jsem měl obrázky a videa zobrazené s popisky i náhledy ve složkách. Teď po obnově programem RECUVA mám v jedné složce 1500 souborů. Je to bez náhledů i mých popisků. Když najedu myší na nějaký soubor - namátkou třeba Soubor 10 - tak se zobrazí : Typ : Soubor , Velikost : 1,16 MB , Datum změny 10.1.2011 12:00 Prostě nevidím jestli je to obrázek / video. Když to chci otevřít tak se mně to zeptá v jakém programu to chci otevřít : Adobe Reader, VLC, BS Player, Windows Fotogalery, Word, Malování, atd. Dá se to nějak udělat abych věděl co tam je a nemusel složitě na každý soubor kliknout a rozhodnout se v jakém programu ho otevřu ! ! !

ben®

Dobrý den, možná bych zkusil v té složce zvolit řazení podle velikosti souborů.

Patrně soubory o velikosti v kB budou obrázky a ty v MB asi videa. Potom si soubory menší přesunout do jiné složky a zkusit prohlédnout a přejmenovat v grafickém editoru. Nebo zkusit program IrfanView - ten snad zobrazuje obrázky i videa. Potom by se to třídilo rychleji a lépe. Zdravím!

slunecnice.cz/...

doplněno 14.01.14 20:30:

Zkusil bych restart PC a potom se do té složky podívat znovu. Pokud se to nesrovná a náhledy tam nebudou, tak ty opravované obrázky možná nemají schopnost je tvořit (jenom spekulace).

A zkontrolovat si koncovky souborů - např. "obrázek.jpg". V tom programu IrfanView je zabudován i perfektní katalog obrázků a jsou tam náhledy (je to někde v podnabídce). Tak zkusit i tam.

chundelacek*
hodnocení

Tak jsem si stáhnul i program IrfanView. Ten mi pěkně zobrazil co je obrázek a co je video. Jen bych potřeboval ještě poradit ohledně miniatur. Když na obrázek kliknu a vyberu si v jakém programu bych ho chtěl otevřít, tak se mi nezobrazuje miniatura obrázku, ale ikonka programu ve kterém ho otvírám. Třeba v programu Windows Fotogalerie - jezero, hory, obloha. V programu IrfanView červená kočka, atd. Přitom ostatní obrázky co mám v PC se mi zobrazují normálně. V náhledu normálně vidím co tam mám. Dá se i tohle nějak opravit?

kangaroo*
hodnocení

0x

Tak tato obnova je mnohem horší než u pevného disku :( Berte to pozitivně, aspoň víte, že maté přejít na zálohování na pevné disky (RAID režim) + mobilní záloha částí na flashdisky nebo DVD :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]