Nejste přihlášen/a.
Mám notebook Acer a nainstalovaný systém Windows Vista. Při vypalování souborů na DVD se mi zastavilo vypalování - přes 2 hodiny mi to stále ukazovalo, že zbývá asi 6 minut do úspěšného vypálení. Pak se mi zobrazilo, že systém neodpovídá. Nešlo s tím nic udělat - ani přes Spustit Správce úloh. Notebook mi úplně vytuhnul, tak jsem natvrdo restartoval celej notebook. Teď když dám DVD do mechaniky tak mi nejde spustit - na DVD je zápis, ale v PC mi to nic neukazuje. Na DVD byly před vypalováním už z dřívějška uložené nějaké soubory / obrázky a videa / - dají se tyto soubory z DVD pomocí nějakého programu obnovit? Moc mi na nich záleží.
Tak jsem si stáhnul program RECUVA a podařilo se mi z DVD - R obnovit skoro všechny obrázky co jsem tam měl předtím vypálené. Jen se teď vyskytnul jinej problém Předtím jsem měl obrázky a videa zobrazené s popisky i náhledy ve složkách. Teď po obnově programem RECUVA mám v jedné složce 1500 souborů. Je to bez náhledů i mých popisků. Když najedu myší na nějaký soubor - namátkou třeba Soubor 10 - tak se zobrazí : Typ : Soubor , Velikost : 1,16 MB , Datum změny 10.1.2011 12:00 Prostě nevidím jestli je to obrázek / video. Když to chci otevřít tak se mně to zeptá v jakém programu to chci otevřít : Adobe Reader, VLC, BS Player, Windows Fotogalery, Word, Malování, atd. Dá se to nějak udělat abych věděl co tam je a nemusel složitě na každý soubor kliknout a rozhodnout se v jakém programu ho otevřu ! ! !
Dobrý den, možná bych zkusil v té složce zvolit řazení podle velikosti souborů.
Patrně soubory o velikosti v kB budou obrázky a ty v MB asi videa. Potom si soubory menší přesunout do jiné složky a zkusit prohlédnout a přejmenovat v grafickém editoru. Nebo zkusit program IrfanView - ten snad zobrazuje obrázky i videa. Potom by se to třídilo rychleji a lépe. Zdravím!
doplněno 14.01.14 20:30:Zkusil bych restart PC a potom se do té složky podívat znovu. Pokud se to nesrovná a náhledy tam nebudou, tak ty opravované obrázky možná nemají schopnost je tvořit (jenom spekulace).
A zkontrolovat si koncovky souborů - např. "obrázek.jpg". V tom programu IrfanView je zabudován i perfektní katalog obrázků a jsou tam náhledy (je to někde v podnabídce). Tak zkusit i tam.
Tak jsem si stáhnul i program IrfanView. Ten mi pěkně zobrazil co je obrázek a co je video. Jen bych potřeboval ještě poradit ohledně miniatur. Když na obrázek kliknu a vyberu si v jakém programu bych ho chtěl otevřít, tak se mi nezobrazuje miniatura obrázku, ale ikonka programu ve kterém ho otvírám. Třeba v programu Windows Fotogalerie - jezero, hory, obloha. V programu IrfanView červená kočka, atd. Přitom ostatní obrázky co mám v PC se mi zobrazují normálně. V náhledu normálně vidím co tam mám. Dá se i tohle nějak opravit?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.