Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám notebook acer, travel mate 2430 Win XP, 512Mb Ram DDR, 1,6GHz procesor Intel celeron 180 a jde to strašně pomalu.. myslíte, že to zrychlím koupením větší RAM?
Výborně a jak zjistím, kteoru do toho lze koupit. Protože na netu je značení např.:
Obojí by mělo chodit. Je předepsáno 333 MHz, rychlejší může být taky. Další odkaz jsem přidal níže alza.cz/...
doplněno 20.11.13 08:28:A asi bych ten počítač při této příležitosti i přeinstaloval načisto.
doplněno 20.11.13 08:39:Paměť si pochopitelně vybírejte i podle požadované kapacity. Máte 512 MB, můžete teoreticky koupit 512 MB (měl byste celkem 1 GB), 1 GB (celkem 1,5 GB), ale úplně nejlepší by bylo to, co tam teď máte, vyhodit a dát tam maximum možného, tedy 2x 1GB.
já nevím, ale na XP pro mě bylo optimum 2GB. 1GB by už mohlo být znát. Zrychlení očekávejte v případě, že teď notebook často a na dlouho chodí na disk (bliká dioda disku). Jinak ne.
Taky mrkněte na sloty, zda je tam volné místo nebo musíte koupit nové paměti a staré nepoužijete popř jen jednu z nich.
doplněno 20.11.13 08:18:ale z mé zkušenosti, když už se jednou začnu zabývat nedostatky HW a kdykoliv jsem to vylepšil nikdy mě to nenadchlo natolik, abych za velmi krátkou dobu nepořídil celý nový stroj. V mém případě se to tedy nevyplatilo. Samozřejmě vyjma gafické karty, tam ten skok je vždycky velký.
Ono i v případě paměti bude ten skok docela velký - pokud místo původních 512 MB dáte 2 GB, na kterých XP jedou naprosto plynule, bude to poznat taky docela dost. Jinak ten notebook podporuje maximálně 2 GB SODIMM DDR-333, tedy nejstarší DDR moduly. Takže lze použít např. toto alza.cz/.... Pravděpodobně bude mít 2 paměťové sloty, takže bych tam vrazil 2x 1GB.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.