Nejste přihlášen/a.
dobrý den, chtěla bych mít v domácnosti připojené dva počítače k internetu. Zatím mám ale zapojený jen jeden a to tak, že mi z půdy (v činžovním domě) vede kabel, který mám u PC napojený na takovou rozdvojku. Z té vede jeden kabel do elektřiny a druhý do PC. Je možný mezi to ještě strčit nějakou rozdvojku abych mohla natáhnout kabel ještě do druhého pc? Je to ten bílý kabel na obrázku. děkuji za odpovědi.
Ten kabel co vede do počítače vytahnete a zapojíte do takzvaného routeru.
Což je vlastně taková rozdvojka (hodně laicky řečeno)
koupíte třeba tady alza.cz/...
a z routeru povedete kabel k jednotlivým počítačům.
Pokud by jste nechtěla tahnout kabely po bytě koupíte si Wifi router. Tam by jste kabel přivedla jen k Wifi routeru, a pak jeden kabel by mohl jít přímo do počítače z routeru a k druhému počítači by šel signál bezdrátově. Nebo i oba.
Pokud má v sobě počítač vestavěné wifi tak nic dalšího nepotřebujete,
pokud nemá tak si ještě přikoupíte toto - alza.cz/...
což dáte do USB
Nainstalujete ovladače a hotovo. Přeji příjemné surfování.
Ještě je dobré říct, že ne každý poskytovatel internetového připojení toto řešení podporuje. Než se do toho bude investovat, tak je dobré si zjistit, zda to neodporuje smlouvě sjednané s poskytovatelem, případně za jakých podmínek se dá signál rozbočit.
Když nastavíš tzv. "emulaci" adres, tak nikdo nepozná kolik je za tím router bodem dalších uzlů a do veřejné Internet sítě je router vydává jako 1 počítač
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.