Nejste přihlášen/a.
Z ničeho nic přestala fungovat a blbne. Není tomu tak dlouho co jsem měnil cartridge. Dokumenty z wordu občas vytiskne, ale pouze to co je barevně. Černou vynechá. Občas dělá, že tiskne, ale vytiskne bílý papír. Dokumenty z PDF tiskne tmavě šedě (místo černé), ale hlavně toho spoustu vynechá. Z celé věty vytiskne třeba jen 3 písmena. Co je barevně je vytištěno v pořádku. No a obrázky jako např. JPG to vytiskne bez vynechávání, akorát opět míste černé tiskne tmavě šedou.
Mám HP Deskjet F4210 těsně po záruce.
Zkoušel jsem zadat čištění, ale bez výsledku.
Nevíte prosím co s tím? Děkuji
No, já tomu sice moc nerozumím, ale co jsem se tak koukal v t é mé tiskárně, tak inkoust neprochází přes žádné trysky, ale jde rovnou z cartridge na papír. Kdyby se jednalo o zaschlí inkoust, tak by podle mě mělo být příčinou delší nepoužívání tiskárny, ale já tisknu celkem často. Určitě mnohokrát do týdne.
Dle nějakých rad na internetu jsem očistil tu plochu skrze kterou je inkoust aplikován na papír a nic. I když dvě bílé bouličky byly po tisku od inkoustu. Zkoušel jsem i jinou cartrige, ale taky bez efektu.
Inkoust prochází přes trysky, které jsou součástí cartridge a jsou na spodní straně. Při zaschnutí, pokud je nepročistí SW tiskárny, se uvolňují tak, že se cartridge postaví do misky s vodou (cca 3mm) a nechá se odmočit. Otíráním se trysky spíš ucpou. V tomhle případě, pokud byla vyzkoušena jiná cartridge, to vypadá spíš na špatný kontakt cartridge s kontakty ve vozíku tiskárny, takže doporučuji vyčistit, hlavně ty na vozíku.
Co znamená zkoušet čištění bez výsledku? Spustilo se a nevyčistilo nebo se nespustilo? Co tisk kontrolní stránky? Rovněž bych zkontroloval nebo přeinstaloval ovladače.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.