Nejste přihlášen/a.
Používám pc na uživatelské úrovni,a stává se mi,že mi pc zamrzne.
Už si nevím rady co s tím mám dělat.
Zapnu pc,a vše nabíhá na monitoru jak má.
Jakmile se to dostane na konečnou stránku,tak pc zamrzne.
Když otevřu správce úloh,tak vidím že to stojí na nějakém hostitelském programu svchost.exe,který využívá pomalu celou paměť CPU.
Když se ho rozhodnu ukončit,tak po jeho ukončení se téměř vše rozjede jak má,až na zvuk a jiné.
Pokud se v průběhu práce na pc rozhodnu nějaký program aktualizovat,svchost.exe se znovu spustí.
Jinak mě jdou špatně přehrávat videa a vše se seká.
Zkouškou rychlosti připojení na 3 různých servrech,mi to hlásí vše v pořádku a suprovou rychlost.
Používám XP Profesional verzi 2002 AMD Sempron(tm) 3000+ 1.81GHz s RAM 2GB.
Díky za rady.
Mám XPHome SP3 a s uvedeným problémem jsem se pral několik dní až jsem uspěl, ale vysvětlení příčiny neznám.
Od poslední říjnové aktualizace je postihován proces svchost.exe vytížením až na 99% nebo méně u strojů, které mají rychlejší procesor. V procesu svchost.exe je mimo jiné též služba "Automatické aktualizace" která způsobuje to vytížení.
Protože blokováním celého svchost souboru přestanou fungovat všechny služby na něj navázané je nutné zablokovat pouze službu
"Automatické aktualizace". Ke službám se dostanete Start/Ovládací panely/Nástroje pro správu/Služby a na službě "Automatické aktualizace"pravým tlačítkem vybrat Vlastnosti a na Typ spouštění dát Zakázáno.
Aktualizace zatím pro SP3 ještě chodí tak to není dobré na furt.
Jednoduše lze vše vyřešit takto:
Zapnout PC a nechat ho běžet se zatíženým procesorem. Po nějaké době(u mě asi 10 min) se objeví hláška "Jsou k dispozici nové aktualizace", dám stáhnout (mám to nastavené stahovat ručně po oznámení) ti co to mají nastaveno na Automaticky tak to nechají dál běžet.
U mne asi po hodině běhu to zahlásilo, že je možno instalovat stažené aktualizace, což už jde rychle a po restartu je vše OK.
Kdyby někdo věděl co je příčinou uvedých problémů tak bych je taky rád znal. Do září to nikdy takhle neblblo.
Není to virem ani malwerem a neodstraní se to ani reinstalací!
Doplňuji: postup uvedený v odkazu u první odpovědi jsem provedl ale bez výsledku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.