Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mám méně RAM než jsem koupil

Od: jakub* odpovědí: 11 změna:
Dobry den mam dotas ohledne pameti ram. Mel bych v notebooku znacky advent mit pamet RAM o velikosti 1GB, ale jeji skutecna hodnota je 894MB. zdelil mi to jeden program pro cisteni registru, nevite jestli se da nejak zvetsit nebo je vsechno v poradku. Pouzivam windows vistu. Ptam se protoze se mi zda pocitac pomali. cim to muze byt? dekuji za odpoved prosim o zaslani emailu na kuubiiceek@seznam.cz

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
část paměti si asi vzala grafická karta

unit
hodnocení

0x
Část paměti si zcela určitě vzala grafika a to že se Ti zdá počítač pomalý je zase tou Vistou. Podle sdílené grafiky usuzuju, že ten notebook stal tak nanejvýš 13-15 tisíc a to je hardware na kterém se většinou Vista jen tak tak plazí.. Měl jsi se poradit s někým kdo tomu opravdu rozumí, než sis koupil notebook. Když už kupuješ notebooka, tak by neměl nikdy stát méně než 20 tisíc! Jinak jsou to vyhozené peníze
no, nedá se usuzovat jen podle peněz... sice něco naznačí, ale není to dogma.
schválně bych pak chtěl vědět, kolik má stát stolní PC :)
unit

Tak schvalne.

Notebook je kompaktni zarizeni, ktere jako celek funguje nebo taky nefunguje a kdyz se neco pokazi posila se do servisu cely a clovek je pak taky mesic bez pocitace. Tech "levnejch" notebooku , ktery se po roce vysypali jsem uz videl haldu, takze ta cenova hranice 20 tis. vychazi z prakticke zkusenosti. Mimochodem kolik z Vas si mysli, že mu ze servisu pošlou zpět notebook i s datama?

Jak tu nekdo zminoval dnesni notebooky skutecne byvaji site na miru Vistam, ale stale je nekolik kvalitnich znacek (neni tim myslena "taky znacka" ADVENT - donedavna jsem myslel ze je to jen čas Vánoční), ktere dodavaji notebooky vcetne perfektni podpory Windows XP

Oproti tomu Stolni PC je zarizeni, kde se za nepomerne mensi peniz da dosahnou daleho vetsich vykonu v porovnani s notebooky. Servisovatelnost je vyborna i po jednotlivych komponentech a proto zde v podstate neplati zadne cenové hranice. Jedina hranice je ta, kterou si sami stanovite, zpusobem pouziti pocitace, velikosti Vasi penezenky a případně touhou vlatnit neco rychlejsího než Váš soused :)

Vždy ale platí, že pokud tomu nerozumím, tak se jdu nejprve poradit k odborníkovi a nekoupím první klump, co mi podsunou v Penny Marketu za 10 litru. Na tom bysme se snad měli shodnout všichni, nebo ne?

Kdo tomu nerozumí, jde do Marketu a tam se o koupi poradí s podavačem, který tomu taky nerozumí. A zcela jistě najde společnou řeč.
Jaký je tvůj názor na levné netesy do zemí "třetího" světa? Ty musej podle ceny být na odpis už době výroby *smich* Ale ne, tady se jedná o jinou kategorii zařízení.

lukyn1811*
hodnocení

0x
S tou rychlostí by ti mohla pomoct změna systému. Na Linux nebo Windows XP ti podobné vybavení postačí bohatě. Ale měl by sis k tomu asi přizvat někoho, kdo se trochu vyzná - do dnešních notebooků šitých na míru pro Vistu je opravdu "sranda" nacpat cokoliv jiného.
Systém se nainstaluje bez problémů, horší to bývá s dotupností funkčních ovladačů.
Na nenáročnou práci je 1 GB RAM pro Vistu celkem dostačující. Na normální práci však 2 a více.
lukyn1811*
No jo, na XP výrobci poslední dobou jaksi "zapomínají" (čím ta náhlá skleróza asi bude, že...). Ještě že se zlepšuje podpora HW pro Linux.
Že by za tím byla snaha jedné nejmenované firmy prosadit na trhu nový operační systém?

vojtahavel*
hodnocení

0x
Ahoj, to je celkem normální, táta by měl mít v PC 512 MB RAM a má místo toho 467...Já mám 1023 MB místo 1 GB :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]