Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obsah na web z cizího webu mohu?

Od: trouba1 odpovědí: 11 změna:

zdravím mam otázku jsem živnostnik a zde na cenikyremesel.cz/... našel ceníky řemesel a zdeZískat ceník v Excelu nebo v PDFjsem o ně zažádal.emailem mi přišly s obsahem

Dobrý den,zasílám Vám vyžádané ceníky.

Zaslané ceníky jsou vypracovány společností "CENÍKY ŘEMESEL s.r.o."a slouží pouze jako cenová nabídka naším klientům.V tuto chvíli se věnujeme převážně interiérům, ale díky velkému zájmu připravujeme i další profese jako například: tesařství, pokrývačství, klempířství, zemní práce, apod.
Pokud potřebujete výpomoc, neváhejte se na nás obrátit. Naši kvalifikovaní řemeslníci Vám rádi obratem pomohou.
Jestliže se jen trochu zajímáte o stavebnictví, srdečně Vás zvu na naší facebookovou stránku, kde budou pro naše fanoušky zanedlouho probíhat zábavné soutěže o netradiční ceny.
Děkuji Vám za důvěru a podporu, a přeji hezký zbytek dne.

a tak jsem je trochu upravil a dal jako orientační ceník na své stránky.dnes mi prisel email stimto obsahem

Dobrý den,objevila jsem na Vašich webových stránkách kopie našich ceníků, čímž se dopouštíte hrubého porušení zákona - vše mám řádně zdokumentováno.Žádám Vás tímto o okamžité odstranění veškerých kopií z Vašich webových stránek.Pokud tak neučiníte do pátku 13.122013, dávám Vše v pondělí 16.12.2013 na stůl našemu advokátovi.Tento e-mail zasílám ve skryté kopii i našemu advokátovi.

Děkuji za pochopení.
mám se bát nebo ne?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Ceník není autorské dílo. Pošlete je tam, kam slunce nesvítí.

doplněno 06.12.13 19:09:

aktualne.centrum.cz/...

ohneta*
hodnocení

2x

No každopádně je to neetické, leč legální.

hm*
hodnocení

2x

Než dělat zlo a hrotit situaci, nebylo by lepší ty ceníky trochu upravit, aby přestaly vytvářet dojem okopírovaného?

trouba1
hodnocení

Ale ja to udelal ceniky prisly v exelu kazdej zvlast cca 6 souboru ja to upravil (ceny a dodal položky) sloucil do jedineho souboru exel a ten jsem prevedl do pdf pak jsem to umistil na web v pdfku

buss
hodnocení

0x

No a jak byste se a to díval vy, když něco vytvoříte, sedíte nad tím a jiný to obšlehne? Nabídky řemeslníků na intu jsou, tak bych si je prohlédl, ceny upravil, pozměnil co se dá. A ta vyhrožovačka je totožná s odesílatelkou ceníků? Při žádosti o zaslání jste měl napsat, že je chcete využít.

trouba1
hodnocení

No kdyz to ulehčí práci na co je teda internet :D ano prislo to primo od jednatelky :) a od obchodního manažera který sam tyto ceniky zasílá.

Ja mam rts ceník stavebních praci takze jejich ceny nepouzivam jem mi slo ze je tabulka excel hotova s popiskama samozrejmě ze jsem tam take doplnil nebylo tam vse dulezite

nebylo problem to přepsat ale proc kdyz stacilo jen neco doplnit není to nejaka zazracna tabulka :)

Tak nechapu proc to firmam rozesilaji kdyz to nikdo nemuze pouzit ( podle nich :) )

lukaas*

Dobrý den,

jmenuji se Lukáš Dostál a jsem zakladatelem portálu www.cenikyremesel.cz

Asi před rokem jsem Vám osobně, stejně jako dalším asi 5000 lidem za poslední dva roky, zaslal ceníky, které jsem osobně vypracoval.

Nejde o to, že by jste nemohl naše ceníky používat pro svojí potřebu (nabídky emailem atd), ikdyž se jedná hlavně o naší nabídku. Není ale možný, aby si je vystavoval každý na svůj web, stejně jako dalších cca 100 lidí!. Tady pak platí "za dobrotu na žebrotu", jelikož obsah vašeho "našeho" webu nás pak silně stíní ve vyhledávačích.

Dokud jsme tady nebyly, nebylo možné najít na webu nic, jelikož ostatní firmy, které se živí tím, že prodávají rozpočtové programy, na web nic nepustí a jednají daleko agresivněji, než my! A ostatní ceníky jsou vždy je n přibližné, nekompletní a tak nějak nesmyslné.

Děkuji za pochopení a příště bych očekával spíše poděkování - ceníky jsem tvořil asi dva měsíce a dodnes je stále ladím.

iz*
hodnocení

0x

Nedohadujte se s nimi, nestojí to za ty nervy (moudřejší ustoupí). Jejich ceník jste vlastně použil jenom jako šablonu, obsah doplnil svůj. Já bych ale na web dala ceník ve formátu XLS (odstraňte z něj autora a ponechte jen svou firmu).

Trváte-li na formátu PDF, upravte ceník i po grafické stránce tak, aby se nepodobal tomu jejich. Dá Vám to trochu práce, ale ušetří starosti a nervy.

trouba1
hodnocení

nedohaduji v tabulce ani autor nebyl :) nybyla ani nejak graficky barevně jina klasicka tabulka v excelu jedine co tam bylo byl barevny napis jinak nic :)

jinak dekuji vsem za odpovedi

iz*

Prve jsem přehlédla, že jste ceníky obdržel v Excelu. Já bych v dokumentu změnila font a jeho velikost a prohodila bych sloupce Cena a Jednotka.

Daly by se ještě vložit řádky s podnadpisy, (např. zdění rozdělit na cihly a ytong), zkratky nahradit celými slovy apod.

Ale hlavně bych opravila - pokud v dokumentu jsou (nepročítala jsem všechny položky) - chyby (podle mne není moc pravděpodobné, že by tva tvůrci ceníku dělali stejné chyby).

trouba1
hodnocení

kdyby se nekdo chtel podivat o co vlastne jde :) docs.google.com/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]