Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak nastavit stránkování pro tisk knihy?

Od: frsta odpovědí: 2 změna:

Dobrý den.
Chtěl bych vytisknout na každou stranu listu formátu A 4 (oboustranně) dvě stránky a po přeložení z nich sestavit knihu. Jak sestavit jednotlivé stránky a správně je očíslovat, aby po sešití na sebe text správně navazoval?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

0x

Já bych to upravila přímo v programu v němž bych knihu psala: Rozdělení na oddíly, názvy kapitol začínat na novývh stranách (svázat s následujícím textem), odlišné formátování levé a pravé strany; číslování normálně, ale až od stránky, na níž začíná první kapitola...

frsta
hodnocení

Kniha je napsaná ve wordu 2003 na formátu A4 a stránky již očíslovány. Myslel jsem zadat tisk dvou stránek na jeden list, ale jde o sestavení správného pořadí stránek. Příklad: pro třeba 16 stránek. Spárovat by bylo třeba stany 1 a 16; 2 a 15; 3 a 14 atd. tak, aby s toho vznikl sešit. Zamenalo by to na patřičné stránky přenést patřičný text a stránky správně očíslovat. Myslel jsem jesli to nejde vytvořit ve wordu automaticky a nebo jestli na to neexistuje volně dostupný program. Vždyť se jedná o běžnou záležitost každého časopisu a každé knihy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]