Nejste přihlášen/a.
Mám NTB Asus EEE 1000HD a od včera zpomalil ve všem asi o 75%.Na co kliknu,to zdlouhavě načítá (složky),internet (wifi i po kabelu)jako z dob počátků,tedy hlemýždí (v netu opravdu problém není,na stolním PC jede normálně. Dnes jsem přeinstaloval systém (XP 32bit) s naformátováním HDD,ale beze změny. I když je NTB čistej,např. když rozkliknu intenet prohlížeč, trvá mu to cca 2-3 minuty.Někdy to také vzdá a otevírání ukončí a zavře se. Může to být vadným HDD? Jak lze zjistit příčinu?
Vadnym HDD by to mohlo byt a zjistit se to da urcite, protoze na to je nekolik programu jejichz jmeno si bohuzel nepamatuju. Mozna ti taky mohlo odejit neco jinyho. Me se tohle presne stalo, jenze ja dostal do PC vir kterej mi neustale zatezoval PC na 75%, jenze tys ho formatoval, takze vir uz tam asi byt nemuze no nevim
Zatím díky,ozvu se.Zkusil jsem znovu přeinstalaci a jako první přes Slim Drivers aktualizuji ovladače. Zjistil jsem totiž, že za celý včerejší den (v chodu cca 3h) se nespustil naplno ventilátor (normálně jede naplno,po nějaké době, tak 1-2 minuty),jen tak v klidu předl.Po pár aktualizacích se rozeběhl a jede naplno,teď co to píši, asi 5min.
Tak bych řekl,že se přehřívá,ventilátor funí,ale při těchto teplotách by se měl roztočit na 100%.
doplněno 16.11.13 07:33:Ještě je mi divná jedna věc, že pokud zformátuji HDD, tak po kliknutí na Tento počítač-Vlastnosti je tam poznámka u OS že je nainst. aktualizace SP3.Počítač by snad měl být čistý,ne. I když mám nastaveno Automatické aktualizace,na NTB nedorazila ještě ani jedna.
Rozeber ho a vyčisti, takhle se chovat nemá.
SP3 mohl být už přímo na instalačním CD a nainstalovat se sám.
NTB vyčištěn, větrák se probudil,ale zahřívá se stále (deska 68,HDD 55),trestuhodně pomalý.
doplněno 16.11.13 20:34:Je mi ale stále záhadou,proč nechodí aktualizace!Když zvolím v centru zabezpečení Update,tak mě to přesměruje na stránku Microsoftu,spustí se scan aktualizací pro tento počítač,ale hledá donekonečna (po hodině jsem to zrušil).
Zkusil jsem nainstalovat jinou kopii XP ze stolního PC a jede normálně,jen mi není jasné,jak nakonfigurovat wifi,je to vůbec možné?Je jednotná verze OS pro PC a NTB,nebo mají odlišnosti (např. právě co stýče wifi).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.