Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak funguje Google Authenticator

Od: kalion odpovědí: 2 změna:

Uvažoval jsem na svém webu implementovat Google Authenticator.

Funguje tak, že po zadání jednorázového hesla lze zařadit dané zařízení na seznam důvěryhodných zařízení a při příštím přihlášení již jednorázové heslo na daném zařízení nebude vyžadováno.

A to mi není jasné - podle Googlu je zařízení (device) vždy pár prohlížeč/operační systém (takže např. "Firefox / Windows 7").

To by znamenalo, že když půjdu k jinému počítači, na kterém je také Firefox a Windows 7, tak už to po mně nebude chtít zadat jednorázové heslo. Jenže toto zařízení přece nebylo autorizováno.

Co mi nedochází?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Domnívám se, že pro autentizaci k webu nepoužijete Google Authenticator (ten se skutečně váže na zařízení), ale ověření přes službu Google Account. Funguje to tak, že pokud jste v prohlížeči již přihlášen k jakékoliv službě Google, např. GMailu, nemusíte se již znovu hlásit ve vašem webu. Při prvním přihlášení jste přesměrován do svého profilu na stránku Google, kde musíte povolit přístup externího webu k vašemu účtu (resp. k některým jeho údajům, např. e-mailové adrese).

doplněno 14.11.13 17:35:

Pokračování: Při dalším příchodu na váš web již není souhlas vyžadován, přihlášení proběhne transparentně. Takto to funguje do té doby, než web odstraníte ze svého Google profilu.

kalion
hodnocení

To co popisujete je trochu jiná služba, tedy přihlašování přes Google Account i na jiných webech. Podobnou službu nabízí Facebook, Twitter, na obdobném principu je postaveno OpenID, MojeID a podobné služby.

To o čem píšu já je samostatná mobilní aplikace Google Authenticator, kterou si uživatel nainstaluje na mobil, a při přihlášení do webové aplikace zadá vedle loginu a hesla ještě jednorázový kód, který Google Authenticator na mobilu vygeneruje. Co ale nechápu je onen problém, který jsem popsal v otázce :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]