Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pc na hry

Od: pool21 odpovědí: 11 změna:

potrebuji poradit chci si koupit pocitac ale tak abych si na nem zahral hry jako je gta vsechny serie ,need for speed vsechny serie a pak jeste nhl,fifu a formule bude tento pocitac stacit.podotykam ze hry nebudu hrat na full hd rozliseni jsem spis takovy svatecni hrac jedno dvakrat do tydne si zahraju max hodinku ale jsou doby kdy si na hru nevzpomenu i mesic.Počet jader: čtyřjádrový procesor
Typ procesoru: AMD
Označení procesoru: FX-4100
Frekvence procesoru (MHz): 3800
Čipset: AMD 760G
Velikost paměti RAM: 6GB
Typ paměti: DDR3
Frekvence paměti (MHz): 1333
Typ pevného disku: HDD
Kapacita pevného disku (GB): 2000
Otáčky pevného disku (ot/min): 7200
Typ optické mechaniky : DVD±R/RW
Typ grafické karty: nesdílená paměť
Výrobce grafické karty: nVidia
Model grafické karty: GeForce GTX 650
Velikost paměti VGA (MB): 1024
Podpora paměťových karet: ANO
LAN (Ethernet): ANO
WiFi: NE
Zdroj (W): 400
Operační systém : Microsoft Windows 7 Home Premium

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Ahoj cpu tak i gpu na hraní moc nejsou... Kolil chceš max. investovat?
neo4440

No cpu si myslím že e hodně dobré ,ale to gpu je bída

pool21
hodnocení

max 13000 vimze za to nemuzu moc chtit ale nejsem vylozenej typ hrace

alfacomp.cz/...

Je to sestavený fundovanýma lidma co se v tom vyznají. I když já bych tam místo té 650Ti dal r9 270, je to dražší o 1400kč, ale ten výkon vydrží hodně dlouho (narozdíl od 650Ti).

doplněno 13.11.13 21:47:

Jinak ještě doplním, všude čtu - na hraní 1x týdně - i na to musíte mít výkoný počítač, abyste si zahrál nějak aby vás to bavilo...

frantisekpetru*

V sestavě chybí operační systém. S ním už by to bylo dost přes limit.

frantisekpetru*

Tak pokud by bylo nutno maximální rozpočet striktně dodržet, tak navrhuji toto:
czc.cz/...

Pokud by bylo možné trochu přešvihnout, doporučuji procesor vyměnit za:
i3 - 4330

Celkově by to potom vycházelo cca 14.400Kč

frantisekpetru*
hodnocení

0x

Přesně, jak je již výše napsáno, na hry slabý procesor i grafická karta. Dejte finanční strop a něco vymyslíme.

koko*
hodnocení

0x

Já mám už pár let FX-4100 a grafárnu AMD Radeon HD7770 a nemůžu si stěžovat. Sice vím, že to není nic extra, ale jede mi na tom ledacos.

Ale doba pokročila a v dnešní době bych šel spíš do novějšího FX-6300, který je jen o tři stovky dražší. Pamět bych dal 8GB, jsou levný. Do grafických karet moc nevidím. Jsem šetřivý hráč, tedy za málo peněz přiměřeně muziky :)

praivo*

Souhlasím, GPU bych zvolil GTX 650 Ti nebo 660, případně AMD Radeon 7850.

Dnes už se 7850 moc nevyplatí, hodně se teď prodávají r9 270 s větším výkonem a s vynikajícím OC potenciálem.

praivo*

Čistě z hlediska výkonu samozřejmě ano. Ale dotazu soudím, že tazateli jde i o cenu, a mezi 7850 a R9 270X je rozdíl celkem velký.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]