Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

WinXP SP2, 4jádro CPU, hry

Od: jaromir83* odpovědí: 6 změna:

hi, slyšel jsem že winXP neumějí vícejdra, má nějaký smysl ve winXP zadávat v Start/Spustit příkaz C:WindowsSystem32cmd.exe /C start /affinity f e:gamesfactorfactor.exe aby se v počítačové hře rFactor uložené ve složce gamesfactorfactor.exe využila všechna 4 CPU jádra? dík

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Windows XP se čtyžjádrem pracovat umí. Spíš si myslím, že rFactor je nedokáže využít. Na mém dvoujádru 2,6 GHz mi rF nevytíží procesor na více než 50%, a to mám nastavení naplno :)

doplněno 12.11.13 16:17:

mám WIN7 SP1 a grafiku GeForce 8600GT

doplněno 12.11.13 16:30:

nevím co máš teď, ale zrovna rFactor mi nepřijde jako hra nějak náročná na procesor, aneb hrál jsem ho už na jednojádrovém Athlonu64 taktovaném na 1,8 GHz s GeForce 7600GT, a nebyl problém. Přece jen je to už hra 6 let stará, a i když už tam mám postahováno 20 GB různého obsahu, na mém Intel Pentium DualCore E2200 (přetaktovaný na 2,6 GHz), 2 GB DDR2 a grafikou GeForce 8600GT s 512 MB paměti, což je stroj, který byl "in" tak pět let zpátky, mi to jede naprosto bez problému.

Ještě hraju LFS, ale to je naprosto hardwarově nenáročná hra.

Takže si myslím, že pro tuto hru je prakticky jedno co koupíš, čtyřjádrem chybu neuděláš, ale rFactor je prostě nedokáže využít.

jaromir83*
hodnocení

jaký je teda nej procesor pro rFactor1? nic jiného vpodstatě nehraji, abych nedal 3k za nový, když by nějaký bazarový byl lepší, na jakou hodnotu CPU mám koukat při kupování CPU (za účelem rF1 pařby), na Single-threaded performance nebo na Multi-threaded performance, dík

fribble*

Malý dotaz, když máte ještě WXP, proč ne SP3?

jaromir83*
hodnocení

jo tak mám SP3, spletl jsem si to

Tyhle starý hry nedokážou využít víc jader, chce to shánět co nejsilnější dvoujádro. Nejlepší by byla nějaká i3, ale i něco horšího od Intelu bude stačit.

cpubenchmark.net/...

jaromir83*
hodnocení

existuje MoBo s LGA1150 paticí co by měla 2 sloty pro 2 grafické karty prosím?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]