Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vypínání druhého disku

Od: ernie® odpovědí: 4 změna:

Zdravím

Měnil jsem datový disk 160 GB za 500 GB. Původní disk po nastavení v Napájení vypínal po určeném čase, druhý disk nevypíná. Tedy aspoň myslím, že ho slyším a soubory na něm nabíhají okamžitě, nikoli po prodlevě při spouštění, jako u starého disku. Dočasné soubory internetu ani stránkování na něm nemám, ty jsou na systémovém SSD. Na co jsem nepřišel? Díky.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pavelv*
hodnocení

0x

Dle mého názoru je pro disk horší roztočení a zastavení ploten a s tím i souvisí jistá změna teploty, než trvalé otáčení. Samozřejmě že má vyšší odběr proudu, ale pokud nemáte PC puštěný 24/7/365 a HDD je využit každý den cca 3-6 hodin asi bych to neřešil.

PS: jen pro zajímavost, když mi odcházel starý 10Gb disk, byl pro něj právě kritický rozběh. Musel jsem ho třeba i 20x restartovat aby začal fungovat, poté běžel třeba týden v kuse a bylo to v pořádku. Tak jsem jej šoupl do serveru, rok běžel bez jedinné chyby, pak jsem byl nucen ho vyndat...

xxxxxxxxxxxxxxx
hodnocení

0x

předpokladam, že myslis disk v PC nebo NB. Mas na nem nasvaveno vypinani? Já mam disky od 120 az to 1000 a vypinani funguje, jen podle nastaveni. A neni to třeba v tom, že je tišší, rychlejsi nebo tim ze je SATA a stary byl IDE? SCSI jsi asi nepoužival.

hodnocení

Bingo! Je tišší! Teď jsem na to přišel. Nastavil jsem vypínání na jednu minutu. Oddělal jsem bočnici, uchem na šachtě disků jsem zjistil, že disk vypíná! Zkusil jsem několikrát. Půl metru od počítače to není slyšet, u stolu už vůbec (počítač je klasicky pod stolem).

hodnocení

Děkuji za odpovědi, nicméně doplním. Ano, nastavení vypínání mám, proto se ptám, proč nevypíná. Vše je nebo bylo SATA rozhraní, je to klasický počítač, ne notebook.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]