Nejste přihlášen/a.
Dobrý den všem pořizuji novou mechaniku do PC a chtěl bych poradit jestli tahle stačí ( dobře čte aji poškrabané dvd , vypaluje , je ticha atd ...) . interlink.tsbohemia.cz/...
to s tím že je DVD/CD mechanika přežitek nesouhlasím. Některé věci se přímo nabízí k tomu dávat je na DVD/CD, plány, grafika, dokumenty. Prostě věci které někomu dáte a nehcete mu dávat Flash disk aby vám ho potom musel vracet a přes internet tyto věci posílat nechcete třeba kvůli bezpečnosti, velikosti, množství. Co se týče mechaniky je dobrá.
Nebo třeba CD jako dárek. LightScribe s flashkami ještě nefunguje, ty flashky tak nestojí 15 Kč/kus...
Tak rozhodně CD/ DVD přežitek ještě není. Nedokážu si představit, že u nás ve fotoklubu rozdáváme po různých soutěžích a při výstavách desíítky flešek jako dárek. CD/DVD i s potiskem velice často.
DVD má kapacitu 4.7 GB. Jak to mám udělat, když potřebuji rozdat na 150 ks na jako dárek z výstavy či soutěže.
Take zrovna koukam na to, ze jsem napsal 0,7GB
Uznavam, ze 4GB flashka je drazsi (predpokladam tak 100Kc). Mozna nabidnout to k downloadu (online uloziste, Torrent, ... misto klasickeho downloadu z webu spolku), odkaz na svuj web, kde si lidi stahnou jen to, co si opravdu chteji prohlednout (nabidnou mensi nahledy), misto distribuce 4GB obsahu, ze ktereho je zajima 500MB.
Rozdavat DVD mi pripada v dnesni dobe uz dost zastarale.
Takže místo darování osobně, v tištěném přebalu s motivem akce ho odkázat na web. Tak to tedy pěkně děkuji. No, možná to tak jednou v budoucnu bude. Na výstavu ani nebude muset chodit a mrkne na to v počítači.
Ano
luke, odpovídáte naprosto mimo. Že nevíte, kolik GB má DVD není tak hrozné, ale když chce někdo kupovat DVD mechaniku a chce nějakou kvalitní a spolehlivou, očekává se, že ji opravdu potřebuje.
Je to jako bych se tu ptal na názor na auto, že s ním potřebuju jezdit denně z Brna do Prahy a vy mi řekl, proč si kupovat auto, když tam jezdí každou chvíli vlak
Nevim, jak je to s nutnosti pouzivat DVD u her, ale na to ostatni DVD nepotrebuje. Uznavam, ze pro laika pouzivani DVD muze byt jednodussi nez nastaveni jinych moznosti (jako uz zminene diskove pole/externi disk a bootovaci USB flash).
Co tady pořád řešíte?
Otázka zněla jasně, tak proč sem taháte tohle.
"Chci ji na instalovaní OS,driveru,her a na vypalovaní". - vypalovací USB jsem ještě neviděl, nebo je to nějaká novinka?
CD stojí asi 15 Kč,obal- 3 kč,potisk obalu-1 Kč, potisk CD- 5 Kč. (Doma, v nějaké tiskárně by to bylo dražší ovšem v řádě pár Kč) takže celkové vytvoření reklamního materiálu je asi kolem 25 Kč/1 ks (věřím že by jsme se dostali i na nižší ceny)
Flash disk stojí minimálně 100 Kč, potisk - asi 30 Kč (přitom je většinou min. odběr 50ks, plocha flash disku je menší= méně informací) celkové vytvoření reklamního materiálu je asi kolem 130Kč/1 ks (s nemožností vytvoření v domácích podmínkách)
Kup si radši větší flashku nebo ext. menší disk. Tyhle mechaniky jsou už přežitek. Já jsem mechaniku už neviděl tak 5let a vůbec jsem sí nepotřeboval. Nespolehlivý a předražený média a chaotická orientace v datech. Na okamžité přeinstalování Woken a Linuxu mám udělanou speciální bootovací flashku + prostor na přenos osobních dat a jako hlavní centrální uložiště mám NAS a do budoucna budu řešit jen navyšování kapacity RAID disků v NASu.
S timhle naprosto souhlasim.
Opticke mechaniky jsou pri dnesnich cenach a velikostech flash disku (USB klicu) prezitek. Kdyz si uvedomim, ze muj prenosny 16GB USB disk je mensi nez muj klic od bytu, tak se divim, kdo by se chtel tahat nebo skladovat s 12cm plackou.
Pro velke skladovaci prostory podporuji to reseni s NAS a RAID.
Ano
a co když má autor doma desítky dvd a potřebuje je přečíst, hm? na vypálení audio cd vám flashka stačit taky nebude. luke: ale k tomu, abych si z DVDček udělal ISA samozřejmě potřebuju právě tu DVD mechaniku
ale jak už tu padlo, já třeba několikrát ročně vypaluju třeba po 20 DVD s fotkami z různý akcí. Je to pro ostatní pohodlnější, než si to třeba stahovat v ZIPu z Uložto. A 4 GB flashku do 10 Kč nekoupíte
navíc je lepší mít v ruce něco, kde ty fotky mám a založit je do stojanu, než je mít kdesi v PC, kde zabírají potřebné místo.
doplněno 02.11.13 22:39: a kolik stojí DVD mechanika a kolik "RAIDový NAS"
100 DVD má kapacitu 450 GB a asi mu mechanika odešla a potřebuje novou. Jak říkám, dnes ještě DVD mechanika zdaleka není přežitek a velká část lidí ji stále aktivně používá, já taky. Investice 400 Kč do mechaniky není nijak závratná.
Desitky DVD: udelat si z nich image a umistit je na ten RAIDovy NAS. Jedine snad kdyby mel doma PS3 nebo nejakou jinou konzoli (nevim, jestli umi cist z USB. Tak dalece se o konzole nezajimam).
Audio CD: Myslim, ze to uz je take prezite. Vetsina lidi dnes posloucha hudbu na nejakem tom "mp3" prehravaci (a neberte to doslovne jako mp3. Muzu to byt klidne FLAC).
"udelat image" - A ten uděláš jak, když nemáš mechaniku? Navíc ne každý má doma NAS nebo si ho chce pořídit.
doplněno 02.11.13 23:27:Ach jo, 10 × 4,7 = 470, ne?
Protoze ma doma "desitky DVD", tak asi ma i DVD mechaniku. Jedine ze by se mu snad rozbila a chtel si koupit novou. V takovem pripade si ale na vyrobu tech image muze na par dni pujcit mechaniku od kamarada. Pochybuji, ze by ji ten kamarad (stejne jako kterykoliv jiny uzivatel PC) jeste pouzival.
Lidi sice doma nemaji NAS, ale velky HDD (nekdy i externi) ma doma velka cast uzivatelu PC. Sto DVD ma kapacitu 70GB. To je pro dnesni HDD jako nic.
Psal jsi "G(i)B" - a kdo z toho má poznat, jaká je to podle tebe teda jednotka... Navíc 4,7 GB ÷ 1,024 = 4,59 GiB...
Lidi od pocitacu oznacuji gigabyte jako GB, ale spravne podle normy je to GiB. Predpokladal jsem, ze si z toho vyberes, jak to chces.
4,7GB : 1,0243 = 4,3772161 GiB
A jo, pardon. Jen GiB není GIGA, ale GIBI. Ale nevidím důvod tady tyto jednotky používat, když všichni ostatní tu počítají s GB.
Ale GIGA přece původně patří k metrickým jednotkám, tzn. DVD opravdu má 4,7 GB (cca. 4.70/.... Že to JEDEC přiřadil k dvojkové soustavě a hodně lidí o tom neví, to už je jiná věc. A o rozdílu v kapacitě a zmatených lidech je zmínka i v tom článku na Wikipedii.
BTW u *buntu jsem dokonce narazil na možnost volby jednotek (metrické, JEDEC nebo IEC).
Jestli má někdo CD/DVD na propagační distribuci fotek a videií + dokumetů, tak mi je líto, že se tak nadře. Když rychlejší, levnější a elegantnější a modernější je vytisknout profi vizitky s adresou na web stránky + web file hosting a pro jistotu zálohu webu + dat a pak už jen rozdávat vizitky a případně se dotazovat jestli mají ještě na Vás kontakt s vizitkou. Už jsem dlouho nic nevypaloval, ale určitě 1DC/DVD trvá minimálně vypálit+potisk 5minut, tak je to šílený pracný. A přitom na webu to budete mít pro všechny auktálně organizované a časově přehledné.
A k původnímu dotazu vypalovačku na instalaci Windows a vypalování her a filmů. Od toho je ISO image (ISO obraz), který uloží kopii CD/DVD 1:1 a pak si můžete klidně přes programy Nero nebo Deamond Tools najednou připojit klidně 5-10 virtuálně CD-DVD mechanik a pracovat, jak s fyzickými médii. ISO image programů, her, filmů,.. si legálně najděte a stáhněte z Internetu včetně MP3
Návíc u web propagace můžete mít zpětnou reakci uživatelů a vést s nimi komunikaci a odbournou diskusi na dálku bez další nutnosti někam něco posílat poštou či předávat další média.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.