Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám dotaz ohledně divných změn v rychlosti mého internetu. Mám bezdrátový internet od společnosti Unet. Šlapal úplně v pořádku, nyní jsem si koupil od stejné společnosti jiný, 2x rychlejší produkt. Dnes o půlnoci se tedy rychlost zdvojnásobila. Jenže tu je ten problém. Dva dny zpět začal internet blbnout, připojení kleslo na 2/5 či 3/5 a načítání všeho bylo pomalejší. Nerozumím tomu,ale vysvětloval jsem si to tak, že to připojení klesá kuli změně internetu. Nyní mám tedy už nový, ale to načítání stránek ap. pokračuje. Sice když odpojím a připojím internet, chvíli je opravdu rychlost stahování(pro zkoušku) dvojnásobná... jenže po nějaké chvíli zase z 900 kb/s klesne na 250-450 kb/s a načítání všeho je zase pomalé.. Jediná myšlenka co mě tedy napadla je, že během té změny internetu se zase začne to spojení zlepšovat (2 dny před změnou až 2 dny po změně například).. Je to možné? Je tu někdo kdo má s tímto zkušenosti a mohl by potvrdit či vyvrátit moje odůvodnění a přinést úplně jiné, proč je můj internet touhle dobou tak moc zasekaný? Bojím se, že to tak zůstane na furt.
Děkuji
předpiokládám, že ve smlouvě máte napsáno něco o agregaci, nebo sdílení např 1:50 takže by to pak znamenalo, že se o linku dělíte s dalšími 50 uživateli. A jestli jste si to zrychlení pořídil s ohledem na stahování, jako že předpokládám že ano, a stejně to udělali i jiní, tak se nedivte , že když stahují druzí třeba film, že vám to moc nejede, neb se tok dat musí podělit mezi právě připojené. Jiná věc by byla, kdyby to byl garantovaný datový tok, což pochybuje . Takže pročíst smlouvu.
Procist si podminky a smlouvu stareho pripojeni, porovnat se smlouvou a podminkami noveho pripojeni> kontaktovat ISP.
doplněno 03.11.13 00:53: Nezlobi IPTV?
Dej pak prosim vedet vysledek, treba me to taky ceka...
mě děla internet něco podobneho.. začlo to blbnout minulou zimu.. spočetl jsem si podle agregace minimalni rychlost.. sice nevim jestli se to tak muže brat.. ale často to jelo pod rychlosti agregace.. tak jsem volal na servis kde mi řekli že je u mě zkrat a že ten přijimač jede na 60% nebo co.. a že to předa technikovi.. od te doby ticho po pěšině.. přes léto to jelo zase v pohodě a ted to zase jede jak šnek.. tak teda nevim jestli ten internet v zimě stavkuje nebo je problem u nich..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.