Nejste přihlášen/a.
Mám obrázek, který mám pouze na papíře. Ale ten papír je trošku nažloutlý. Potřebuji ten obrázek naskenovat a vložit ho do jiné fotky, která je čistě bílá. Zajímá mě, jak mám udělat, aby nešel poznat přechod mezi tou žlutou a čistě bílou barvou. Něco jako sjednocení té barvy. Aby to bylo tak, že tam ten obrázek jako vždycky byl na tom čistě bílém pozadí. Díky za radu.
Když to nejde, já ho sem vložit nemůžu, protože ho ještě nemám naskenovaný (a skener nemám momentálně k dispozici). Hodlám to teprve dělat, a proto se ptám, jak by to šlo. Mám k dispozici grafický program Zoner Photo Studio. Nešel by vysvětlit postup, jak na to?
Anzionko, ZPS neznám, popíšu postupy z Photo Filtre, snad to bude ZPS umět také.
(1) Vybrala bych nástroj "kouzelná hůlka", vybrala bych % odchylky (defaultně je nastaveno 30 %), zaškrtla bych okénko u "barva" a klikla bych klikla na žlutou barvu.
(2) Pak bych postupně vyzkoušela: a) DELETE b) Výběr> Invertovat (vybere se vše kromě žluté)> Úpravy> Vyjmout (vše kromě žluté bude ve schránce) ... Výběr> vše> plechovkou do výběru nalít bílou barvu> Ctrl+V
Někdy vyjde lepší výsledek prvním postupem (a), jindy druhým ...
doplněno 01.11.13 22:18:Pokud chcete odstranit jenom pozadí, nezaškrtávat okénko u "Barva"!
Dobrý den, nevím, v jakém to děláte grafickém editoru, ale já bych zkusil vzít "kapátko" a klepnout na tu bílou část. Potom volba "plechovka" a touto načtenou barvou použít v té horší části obrázku. Výsledek se bude muset doladit volbou "jas" a "kontrast". Zdravím!
doplněno 31.10.13 22:39:praivo - plechovka zalije pouze stejné pixely. Ale, je fakt, že to skenování nebude jednotné a budou tam odstíny.
Ale, když neznáme konkrétní obrázky, tak je to těžké. Možná něco vystřihnout nebo vše převést na černobílý obrázek nebo kolorovat do odstínu. Možností je asi více, ale já pracuji vlastně jen s editorem GIMP.
doplněno 31.10.13 22:43:anzionka - to by možná šlo upravit volbou "jas" a "kontrast".
Být tebou tak po naskenování obrázku použiju nějaký program na úpravu fotek a změním pozadí, aby působilo bělejší.
Jenže ten objekt, jak je na tom nažloutlém pozadí, má tu nařloutlou barvu i uvnitř, představte si, něco, jako kruh a v tom kruhu je něco napsané. Ten kruh má nějakou barvu a uvnitř je ta nažloutlá bílá. To písmo uvnitř kruhu má stejnou barvu jako ten kruh.
Pokud máte Zoner, tak zkuste : Výlepšit- chromatická vada- tam zvolte kapátkem barvu (tu nažloutlou) a dejte míru odstranění. Musíte si s tím pohrát a trochu se v těch funkcích vyznat. Těch možností, jak se té nažloutlé barvy by bylo více. Aby jste neodstranila tu nažloutlou i jinde v obrázku, kde je potřeba, pak musíte dát výběr lasem atd. Jde to, ale tady se to nedá detailně krátce popsat.
doplněno 01.11.13 00:11:Nebo : Křivky a v grafu táhnot jas. Je nutno s programem umět. Posílám obrázek, že to jde. Původně byl nažloutlý celý.
doplněno 01.11.13 00:16:Nejdřív ten naskenovaný upravte a teprve potom jej vložte do druhého, pořípadě společně doladit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.