Nejste přihlášen/a.
Ahoj potřeboval bych poradit se sestavením PC, některé součásti jsem si vybral, ale nevím například jakou grafickou kartu a základní desku ktém dalším komponentům...přiložím odkazy
-Procesor: alza.cz/...
-Paměť.: czc.cz/...
-HDD: alza.cz/...
-Gafická karta: nevím jakou :/
-Základní deska: též nevím :/
Děkuji za typy rady odpovědi!
Předpokládám, že i s OS, takže za mě alfacomp.cz/...
doplněno 31.10.13 21:39:Nebo lépe alfacomp.cz/...
doplněno 31.10.13 21:40:Ale na hry to moc nebude, postavit herní počítač se vším všudy za 12k Kč je nemožné.
Jo to bude problém hlavně jestli k tomu chcete i windowsy... to zbývá na PC 10K a za to se bohužel herní postavit nedá. Chtělo by to minimálně kolem těch 14-15000kč a pokud možno si windowsy "sehnat" někde jinde.
doplněno 31.10.13 21:48:Praivo: Dobrá sestava za 16 mega :D
Tak OS si seženu jde jen čistě o ty parametry no
ale našel jsem tento už sestavený PC ale vůůbec netuším jestli je dobrej :D nejlevnejsi-pc.cz/...
Ne hlavně nekupovat sestavený, ten na který odkazujete by vyšel kolem 10K
Jinak tady jsem zkusil sestavit co bych si koupil já do 12K a vyšlo mě to takhle s tím že výjde na 11K a musíte si tam vložit jestli chcete DVD mechaniku a skříň, jinak všechno by tam mělo být. A všechny dnešní hry byste měl rozjet na plný detaily ve FULLHD bez vyhlazování.
doplněno 31.10.13 22:04:S tím že CPU je "celkem"výkoný, Grafika stačí, RAM bych víc než 4GB nekupoval jestli to máte na hry, poslední dobou hodně zdražili RAM. Disk nevím v těch se zrovna moc nevyznám, ale barracuda nejsou špatný. Základní deska - má chlazený napájecí obvody pro CPU, takže když nebude za 2-3roky stačit tak přetaktujete, totéž i s grafikou.
A jo, na disk jsem zapomněl (doporučuji Kingston SSDNow 120 GB).
Blesku, ta sestava je pitomost.
1. 400W zdroj je málo.
2. 4 GB RAM je nic, na hry aspoň dvojnásobek a 1600 MHz.
3. Kde máš chladiče?
doplněno 31.10.13 22:45:Mám 4 GB RAM a přestává mi to stačit i na Dragon (s asi 32 panely) a videoeditor. Na hry už vůbec ne.
400W není málo, v zátěži to nevezme víc jak 250W, s boxem se to dá celkem přežít.. Kdyžtak se potom dokoupí gelid tranquilo.
doplněno 31.10.13 22:38:Ještě k té RAM pro hráče je zbytečné víc než 4GB nikdy jsem nevyužil více jak 3GB. 8 a více jedině když bude dělat s nějakýma photoshop atd... a na rychlosti u her taky nezálěží mezi 1333 a 2133 je v náběhu rozdíl snad jen 0.5 sec. to myslím že nikdo neprostřehne.
doplněno 31.10.13 23:02: Nevím co je dragon, já měl spuštěno wot a dota 2 ktomu 5 panelů chrome 3.3GB.Víš, ono není vše jen o W, ono jde i o rozdělení zátěže na jednotlivé větve. A taky čím silnější zdroj, tím (při stejné zátěži) nižší % zatížení a tedy i hlučnost.
Ano to vím, sám mám seasonic 500W, zatížení 350W a absolutně nejde slyšet - disk je hlasitější, tak si myslím že 400W taky bude tichý.
fx 4100 a 7870 všechno po přetaktu a měřeno zásuvkovým wattmetrem.
doplněno 31.10.13 22:54:Samozřejmě aby sis nemyslel že jsem toho docílil při normálním hraní - CPU v prime95 a GPU Furmark.
doplněno 31.10.13 22:55:+ nechal jsem to 30 minut, zdroj byl trochu teplý, ale tichý.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.