Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Acer - zpřístupnění neoznačeného oddílu disku

Od: dino* odpovědí: 12 změna:
Zdravím.Dá se odstranit oddíl,kde jsou instalační aplikace včetně Windows Vista?Tento oddíl zabírá cca 10GB na disku a není nijak označen a je nepřístupný.A nebo,jestli lze nějakým způsobem tento svazek zpřístupnit.Mám Acera s předinstalovaným os Vista.Díky

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Ano odstranit se dá třeba ve správě disků,ale pak win z recovery cd nenainstaluješ páč to používá data z toho oddílu...
dino*
hodnocení

No právě že ve správě disků to odstranit nejde.Ten svazek není nijak pojmenován a nedá se s ním dělat vůbec nic.Hlasí se to jako konfigurace sběrnice EISA.
Proč to vlastně chceš odstranit? Oni to tam nedavají jen tak pro nic za nic.
Já bych ten disk vyndal, připojil k jinému PC a tam přerozdělil i beze ztráty dat. jiank podobný problém se tu už nedávno řešil.
dino*
hodnocení

No abych nastínil,proč to chci odstarnit.Kousnul se mi notebook a nešel mi ani spustit v nouzovým režimu.A ani nabootovat právě z tohoto PQSERVICE oddílu přes Alt + F10.Musel jsem si půjčit Visty a nainstalovat je z DVD.Tím jsem přišel o veškerý miniaplikace a ovladače,který jsou právě na tom disku.Byl jsem "chytrej" a udělal jsem si přes Nero zálohu celýho tohoto disku s tím,že ji pak obnovím třeba do disku D a zpřístupním si tak veškerý instalační věci..No jenomže se to obnovilo uplně stejně a vytvořil se další PQSERVICE oddíl.Takže mám teď dvakrát PQSERVICE do kterých se nedostanu a zabírají mi skoro 20GB.
madhav
Zrusil jsem ho trvale nainstalovanim Linuxu.
1) odebrat nejde ani jeden recovery disk?
2) mluvíme o steném správci disků?
3) pokud to neumí win tak odstranit programem jako partition magic nebo zkusit při rozdělování disků při instalaci win nebo linuxu
Ještě by se dala použít nějaká Live distribuce a to jak Windows tak i snad Linuxu .
dino*
hodnocení

Fakt nejde.Ve správci disků se zobrazí jako disky beze jména,tudíž nejdou nijak editovat.C,D jdou normalně editovat,prozkoumávat a formátovat,ale tyhle dva nejdou.Prostě vůbec nic.Myslíš,že ten Partition magic bude fungovat s Vistama?Zkoušel jsem Acronis,ale v něm to nejde.A když jsem instaloval Visty z DVD,tak jsem si rozdělil disk na dva oddíly a ten PQSERVICE se tam utvořil sám aniž bych to chtěl.Má to ten Acer kurevsky vychtaný.
PM má s vistou problém,ale to byl příklad. PQservice se ti určitě nevytvořil při instalaci, ale při instalaci jsi ho akorát neviděl. Tajímalo by mě jak vidíš tu správu disků- když dáš pravé tl na tom disku tak tam nic neni? Z live cd linuxu že by taky nešel smazat? To určitě pujde tak to zkus...
dino*
hodnocení

Když dám pravé tlačítko,tak tam kromě nápovědy není nic.
jirka109
Toshiba to má také tak,už řeším jak se toho zbavit.
lukyn1811*
Tak si prostě stáhni to Live CD Linuxu, o kterém se tu už několikrát psalo:
ftp://ftp.free.fr/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]