Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Gif, který nepoškodí fotku?

Od: ulquiorra* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, jak už je s názvu jasné, když dělám gif například v photoshopu nebo v gimpu, vždy mipoškodí obrázek, a ten je pak takový rozmazaný a nehezký.. Neznáte nějaký program (nejlépe online, ale klidně si ho i stáhnu) který nění zase tak nároční, a dělá hezké gify bez poškození? obrázky mám v png a chci je dát za sebou (což asi každý ví, jde o gif, ale pro jistotu..) děkuji moc za odpovědi :) ^-^

doplněno 29.10.13 04:38:

omlouvám se za hrubky, píšu z mobilu..

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Gif může mít maximálně 256 barev, fotka v png jich má desetitisíce (teoreticky 16 miliónů). Takže tvoje snaha nemá řešení.

petr123*
hodnocení

0x

Zkus nejdříve u každé fotky ručně stáhnout počet barev a pořádně si s tím v editoru vyhrát - jak ručně poladit paletu barev, tak vyzkoušet různé metody snižování barev. Až potom co počat barev stáheš to převeď na gif.

doplněno 29.10.13 08:19:

Pokud jde ale původem o fotky tak to 100% kvalita ve výsledku prostě být nemůže nikdy. Navíc čím víc barev a čím víc "snímků", tak tím větší bude výsledný GIF. Takže taková "animace" může mít klidně stovky kilo...

chizuru*
hodnocení

0x

Je tu jedno řešení, ale nebude to přímo .GIF. Jak již bylo řečeno, .GIF má jen 256 barev, tudíž bez poškození obrázku to v .GIFu nelze.
Existují však formáty .MNG a .APNG, které kombinují výhodu .PNG a to 24 bitovou paletu (16 777 216 barev) a výhodu .GIFu, tedy animovanost. Ovšem pokud bude obrázek nahráván na internet, většina prohlížečů si s těmito formáty neporadí.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, udělat animovaný GIF a bez ztráty kvality umí program viz odkaz, ale je to trial verze (bude funkční jen po určitou dobu a na vyzkoušení). Zdravím!

slunecnice.cz/...

doplněno 29.10.13 12:08:

petr123 - snad jsem měl použít formulaci, že ten výsledný GIF je stále ve velmi slušné kvalitě. Zkuste si to.

petr123*

"udělat animovaný GIF a bez ztráty kvality" z fotografie není z principu formátu GIF možné!

ulquiorra*
hodnocení

Děkuji moc za všechny odpovědi, pomohlo mi to - udělal jsem to černobíle, pak to už tak strašné nebylo (i program jsem vyzkoušel, ale moc to nepomohlo, ale i tak moc díky za snahu :) ) Ještě jednou, děkuji moc. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]