Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zpomaleny a zamrzavajici pocitac

Od: simona5555 odpovědí: 8 změna:

Dobry den mam problem s notebookem,posledni dobou je strasne spomaleny a zamrza mi,stahla uz jsem si spoustu cisticich programu,abych rekla pravdu moc se v tom nevyznam,ale v jednom programu se mi ukazalo toto: v pameti bezi nekolik procesoru,ktere pocitac zpomaluji to zpusobuje chybne nacitani registru,coz vede k nefunkcnosti nekterych programu.muze mi nekdo prosim poradit co s tim?moc dekuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, ta hláška Vám říká, že v paměti RAM toho NTB je spuštěno mnoho (nepotřebných) programů, ta paměť je zaplněná a NTB se zpomaluje. Ukončete nepotřebné programy, smažte vše nepotřebné, můžete defragmentovat HDD a vyčistit NTB programem CCleaner. Ty ostatní čistící programy odinstalujte a nechte si jen jeden. To samé např. antivir - někdo má spuštěné dva a pak se diví, že to zpomaluje PC nebo NTB. Zdravím!

P.S. Registr je tvořen soubory, ve kterých jsou různé důležité záznamy pro chod OS. Pokud jsou tam údaje špatné, tak to také dělá neplechu - je lepší také vyčistit registr.

slunecnice.cz/...

doplněno 05.12.13 15:24:

Jo jo, jak píše kolega - a některé programy se tváří jako vypnuté, ale stále běží v RAM. Např. přehrávač KMPlayer, když vypnete, tak on zůstává na panelu (u hodin) a až po kliknutí na menu se vypne volbou Ukončit program.

fribble*

Dovolí si doplnit - po vyčištění najděte v CCleaneru v nástrojích položku start, ve které vidíte, co všechno se spouští při startu počítače. Čím méně programů je tam povoleno, tím rychleji počítač nabíhá. Já mám při startu povoleno jen zabezpečení počítače a grafiku a ostatní podle potřeby spouštím z ikon na ploše. (Proč má běžet Open Office, když jsem na Skype?)

mariohlas*

Soudě podle toho, jak tazatelka formulovala svůj dotaz, považuji použití programu CCleaner za velmi, ale opravdu velmi riskantní - už jsem musel následky jeho neopatrného nastavení několikrát napravovat. Doporučuji (snad o něco méně účinný, ale bezpečný i pro BFU [=Běžný Franta Uživatel, promiňte]) program Advanced SystemCare Free - v něm si i laik může zatrhnout všechny položky čistění ("Údržba") KROMĚ "Vyčistit soukromí", aniž by si poškodil systém. (Ke stažení např. zde slunecnice.cz/... ) Ještě bych doporučil občas defragmentovat, ale účinnějším programem než je ten defragmentátor implementovaný ve Windowsech (např. Smart Defrag - je taky free, ke stažení např. zde : slunecnice.cz/... . - Určitě to pomůže, ale pokud by PC přesto občas zamrzával, chtělo by to už odborný zásah (nastavit, které programy se spouštějí při startu Win ; důkladně smazat zbytečné programy - ale důkladně, tj. včetně zápisů v registru - např. odinstalátorem IOBit ; poškozené programy přeinstalovat, ...) - ale do toho by se BFU rozhodně NEMĚL pouštět sám !

praivo*

ASC už několikrát zlikvidoval celý OS. U CCleaneru může BFU maximálně vypnout spouštění nějakého programu, což se dá velice snadno napravit.

answers.yahoo.com/...

fribble*

ASC byl posledni dobrý ve verzi 3, od té doby bych ho laikovi opravdu nedoporučoval. CCleaner v základním nastavení moc škody nenadělá.

simona5555
hodnocení

dekuju moc za odpoved a jeste bych se chtela zeptat jestli nekdo nevite co znamena toto: Eror:szn:ModuleHandler L:checkModule (151)Exception:unable TO LOAD MODULE c:/users/50C/AppData/Roaming/Seznam.cz/bin//8303libfoxloater/dll eror 126/clas LightSped eror MessageException to se mi vzdy ukaze na skle,kdyz zapnu PC,bubec nevim co to ma znamenat asi neco spatneho,ale co? :(

praivo*

CCleaner --> Nástroje --> Start --> odškrtni vše, co má v názvu Seznam.

simona5555
hodnocení

omlouvam se zahrubku ve slove zpomaleny :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]