Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
zprovoznili jsme domácí wifi síť, máme bezdrátový internet od Wifcomu. Kabel od příjímače vede do switche. Ze switche jsou napojeny kabelem dva PC a wifi-router. Na wifi jede ntb a mobily. Wifi funguje, ale na jednom z počítačů, připojených kabelem se zapíná a vypíná internet. Někdy střídavě třeba po 2 minutách, někdy to jede 2 hodiny. Udělali jsme ipconfig/all, ale moc se v tom nevyznáme, tak prosím někoho, kdo se v tom vyzná, o kontrolu. Taky jsou na tom počítači vytvořeny uživatelské účty, tak jestli i to nemůže mít vliv. Děkuji moc.
Zkusil bych i věci jako kvalita kabelu či jiný port. Už jsem to začil a od té doby už to kontroluju bylo neustále připojování/odpojování a nakonec jsem při detailnějším prohlédnutí kabelu za koncovkou zjistil naštíplý a posléze upadlé lanko od kleští (50m kabel udělaný v eshopu) Jinak zkus ty příkazy, ale proč tam máš taky 3 routery. Podle mě by stačil router Witcomu a nějaký tvůj wifi/gigabit/router.
Před switchem je váš router? Proč je v síti další wifi router? Jaký je rozsah ip na druhém routeru? Šlo by trochu popořadě rozepsat, co je kam zapojeno případně s jakýma adresama?
Není tam další wifi router, posílám schémátko zapojení, ale i když vyhodim switch a zapojim všechno do wifi-routeru, výsledek je stejný. Prostě jak připojim wifi router, přestanou fungovat kabely (ty jsou v pořádku). IP adresy se přiděují automaticky. IP routeru je 192.168.1.1 a další se přidělují až do 254.
doplněno 30.10.13 11:05:Podotýkám, že teď už blbnou jak počítač tak notebook, ktré jsou připojené kabelem.
A poskytovatel dává alespoň 3 ip adresy? Pokud ne tak je to jasné...
Nejde mi jen o to co dává router, ale i rozsah na čem jede pc a ntb.
Ale zjednodušeně to dopadne tak, že vyhodíš switch, dáš tam wifi router a všechno napereš přes něj, tohle je jinak k ničemu, tedy pokud nechceš ty zařízení oddělené
Dával jsi restart toho Wifi routeru i restart switche (vypnout a zapnout z el. zásuvky)?
Zkus připojit kabelem přímo PC k tomu Wifi routeru a jestli se dostaneš přes IP adresu k Admin nastavení routeru
Pokud nemáš přístup k nastavení Wifi routeru, ale kabelem z PC či notebooku je možné navázat spojení do administrace Wifi routeru a i tak nefunguje Internet budeš se muset jedině obrátit na svého poskytovatele, protože to bude chyba na jeho straně.
doplněno 30.10.13 12:33:Zjisti si z manuálu k Wifi routeru jestli máš mít DHCP adresu nastavení PC beno určitou IP adresu podsítě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.