Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mám plnou paměť v počítači

Od: tynali* odpovědí: 8 změna:

Mám téměř plnou paměť v počítači myslím,že se mi kvůli tomu počítač vypíná ,když se zahřeje.Nevím co s tím moc tomu nerozumím.Mohu s tím něco udělat já,nebo musím zavolat odborníka.Děkuji za jakoukoliv odpověď.

výtka
Upozornění od sys ladinpraha 28. 10. 2013 12:07:35
Bylo by vhodné upřesnit, zda se jedná o PC nebo notebook a případně problém více specifikovat.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, takže asi základní problém je, že se PC sám vypíná a po delší době provozu. To by mohlo být teplotou, resp. špatným chlazením (asi zdroje). Jak je PC dlouho v provozu a už ho někdo uvnitř čistil od prachu? Vyčištění by mohlo pomoci. Paměť (RAM) se sama vyčistí po restartu PC, tak asi jde o zaplnění HDD (harddisk). Zkuste odstranit vše nepotřebné, zkuste defragmentaci a program viz odkaz.

Plný HDD by ale neměl způsobovat vypínání PC. A ještě si pořádně doražte přívodní kabel od zásuvky do zdroje v PC. Pokud budete PC otevírat a čistit, tak ho zcela vypněte. Nebo raději sehnat někoho znalého, kdo to udělá a prohlédne i kabely a jejich spojení v PC. Zdravím!

slunecnice.cz/...

doplněno 28.10.13 14:06:

tynali - nemáte zač. Já jsem se sice domníval, že jde o stolní PC, ale ten prach bude i v NTB. Jenom ta demontáž bude asi složitější.

doplněno 28.10.13 14:18:

tynali - zkuste si nainstalovat i ten čistící program a ten NTB si "uleví". A než ho rozděláte, tak někde venku nebo na balkoně pořádně vyfoukejte ty větrací otvory. Možná to bude stačit. Dělá se to i vysavačem, ale je tam nebezpečí poškození toho ventilátoru - je to dost silný proud vzduchu.

doplněno 28.10.13 14:28:

tynali - ještě poznámka. Nebere si synek ten NTB do postele? Tam může dojít k ucpání větracích otvorů tou pokrývkou a malér je hned. NTB by měl vždy stát na pevné podložce, aby mohl stále a dostatečně větrat.

tynali*
hodnocení

Dobrý den děkuji za odpověď.Máte pravdu asi to bude tím,že nebyl notebook ještě čištěnej máme ho asi 4 nebo 5 let.Když syn zapne skype a povídá si z kamarády a hrají přitom hry vydrží mu jak kdy od půl hodiny do hodiny a pak se právě vypne,že je přehřátý.Skusíme ho vyčistit a uvidíme.Ještě jednou děkuji.

tynali*
hodnocení

Notebook si do postele nebere protože teď momentálně nemáme baterii.Máme i chladící podložku,ale boužel také nepomáhá.Vysavačem jsem to už skoušela i foukání. Díky

doplněno 28.10.13 14:47:

To vysávání a foukání myslím samozřejmě jen přes mřížku rozdělaný ještě nebyl.

sarahh*
hodnocení

2x

ahoj!to jsem taky řešila počítač se vypínal..teď ho odpojím,vzadu rozšroubuji a vyčistím ventilátor.pak vše OK.

praivo*
hodnocení

0x

Počítač se nevypíná kvůli paměti, spíš se přehřívá. Stáhni si Speccy a podívej se na teploty.

tynali*
hodnocení

Jedná se o notebook zahřívá se hlavně ,když je puštěný skype,nebo nějaká videa vypíná se tak po třičtvrtě až hodině někdy i dříve.také se častěji vypne,když nejsou udělány nějaké aktualizace já nevím třeba počitač chce zkontrolovat jestli není nějaký vir atd.

4-5 let bez údržby? Je dobře to aspoň jednou za tři roky dát někomu kdo tomu rozumí aby to vyčistil. Udělal zálohu důležitých souborů a přeinstaloval systém. Windows se dokáží za tři roky tak zahltit balastem že se vyplatí dát pár peněz za přeinstalaci místo zachraňování rozhašeného systému.
Sama zvládneš opravdu tak vysavač a software CCleaner. Ten umí divy, je zdarma a umí česky.
tynali*
hodnocení

Tak Ti díky nezbývá tedy než ho dát do opravy ,aby mi ho dali do pořádku,protože já nikoho neznám kdo tomu rozumí a já už tomu vůbec nerozumím proto jsem asi takhle dopadla.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]