Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč je málo paměti na disku?

Od: iviv odpovědí: 9 změna:

Čau, Máme mít na pc 75 GB ale máme jen 10 GB,hry asi zabíraj 20GB filmy nemáme a písniček jen pár tak proč máme tak málo paměti? Díky.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fisa*
hodnocení

0x

To se takhle těžce může řešit, když víme jen tyto informace. Možná nějaké programy, nebo to může být i virem. Také těch 75 mít nemusíte... :)

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, patrně jde o kapacitu HDD a využití prostoru na HDD. Uveďte velikost instalovaného HDD, jaký je v PC operační systém (Windows=?, 32-bit nebo 64-bit=?), zda máte zobrazené i skryté soubory a složky a kde čtete tu informaci o zaplnění HDD. Zdravím!

doplněno 27.10.13 18:44:

Takže, ten HDD bude 80 GB (po přepočtu je použitelných asi 75,5 GB). Je rozdělen na více oddílů? V Tento počítač je vidět kolik disků (např. C:, D:, E:)? Není chyba ve formátování při instalaci OS Windows, kdy byl vytvořen jenom disk C: a zbytek kapacity HDD není naformátován (vytvořen další oddíl)?

doplněno 27.10.13 18:48:

Ten smajlík byl vložen omylem, resp. se vytvořil sám v editoru použitím dvojtečky a závorky.

doplněno 27.10.13 22:19:

Tak, také můžete použít program viz odkaz a PC si pěkně vyčistit a zrychlit. slunecnice.cz/...

iviv
hodnocení

Velikost je 75 GB win xp 32 bit , Nevím co to jsou skryté soubory :) a ty informaci čtu na Tento počítač -Místní disk (C:)

iviv
hodnocení

Máme jen C: ,na win xp je to normální

hodnocení

0x

Moc PC nerozumím, ale měl jsem podobný problém a nakonec mi ajťák zjistil, že každá upavená fotka se mi někam ještě jednou uložila, takže já měl někde uloženo 15 Gb fotek co jsem kdy nafotil a upravil.

hm*
hodnocení

0x

Mj. bych se podíval, kolik toho máte v koši (a případně ho "vysypal").

iviv
hodnocení

Tak ten ccleaner nám uvolnil jen 4GB.

hop®
hodnocení

0x

Nemáte tam někde uložený nějaký "zapomenutý"velký soubor? Mně se to občas stává, je na to dobrý program SpaceMonger, je zadarmo, neinstaluje se (jen spustí, takže nezabordelí systém) a nic nemaže, jen graficky zobrazuje. Už mi několikrát pomohl...

praivo*
hodnocení

0x

Tipuji AppData (skrytá složka - nemazat!), případně staršíb verze Chromu (možno smazat).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]