Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr externího HDD pro TV

Od: olaf71* odpovědí: 12 změna:

mám v plánu koupit externí disk min. 1TB. pro použití převážně s přehrávání a náhráváním z TV a pro NB. na co si mám dát pozor, aby to mělo nebo nemělo, včetně značky atd. TV Philips Smart 3D, NB Sony Vaio. díky za rady

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Značky radili kolegové... z vlastní zkušenosti mohu doporučit WD...

Co se týká toho, nač si dát pozor... Pokud budete kupovat 2.5" disk, tak si musíte ohlídat, že má USB konektor na TV dostatečné napětí na rozjetí disku. Starší TV používaly jen USB konektory s napětím 0.5 A a disky bez externího napájení se nerozběhly - ideálně si od někoho disk půjčit a zkusit ho připojit ke své TV. Další věcí je, že TV může použíávat jiný formát než PC. Nevím jak to mají Philipsy, ale u Samsungů to tak je. Pokud chci na něj nahrávat jako na video, musí si ho TV sama zformátovat a disk pak přečte jen ona, PC už ne - jedině znovu formát a přijít o data. Na přehrávání by to mít vliv nemělo... Sám mám k TV připojen disk, na který byly nahrány přes PC soubory, které TV v klidu přehrává. Pokud bych ale chtěl použít disk jako videorekordér, musel bych ho formátovat. Pokud má TV vlastní formát a Vy chcete používat externí disk jak pro nahrávání na TV, tak k PC, je lepší koupit dva.

olaf71*
hodnocení

při připojení přes USB a dát nahrávání, se TV ptá, jestli chci formátovat (zkoušel jsem Flashdisk) včetně min. velikosti 32 GB

Takže to vypadá, že TV používá vlastní formát... tedy platí to co jsem napsal výše. Tedy to co nahrajete na TV přehrajete zase jen na ní, v PC zřejmě ne.

Mimochodem Samsung o této skutečnosti informuje v manuálu, nevím jak Philips.

olaf71*
hodnocení

tak podle manuálu připojit přes USB, naformátovat. pokud TV disk nerozpozná, naformátovat pomocí PC na systém NTFS. po naformátování má být používán výhradně s tímto TV a ponechán stále připojený.k obsahu nelze přistupovat z jiné TV nebo PC. disk s odběrem více než 500mA musí být připojen k ext. zdroji napájení.

Takže stejně jako Samsung...

NTFS použít určitě. Pokud si na disk chcete nahrát film (z PC) a následně ho přehrát na TV, neměl by být problém. Pokud chchete disk používat jako videorekordér k nahrávání přímo TV vysílání, doporučuji zakoupit dva - jeden nechat u TV, druhý používat u PC případně jinde.

Nemate dva usb porty? Na me televizi jsou dva, jeden pro nahravani, tam tel. Sony chce formatovat a druhy jen na prehravani. Tam formatovani netreba, jen je potreba naformatovat na FS dle navodu k televizi. Moje tusim umoznuje pouze FAT nebo RAW. Zkuste se podivat co podporuje vase tv.

Nebo zkusit projit nastaveni televize, treba lze port nastavit jen na prehravani

Philips mi baští FAT32 i NTFS. Nahrává jen FAT32. Měl jsem TV Gogen, ta nutila vlastní formátování.

zepe*
hodnocení

0x

šel bych do tohoto

na moji tv lg funguje bezvadne a to jsem zkousel 3 jiné kusy

toto je značka a cena je slušná

fribble*
hodnocení

0x

Já mám alza.cz/... a nedám na něj dopustit. Dokonce mi připadá tišší než WD.

kangaroo*
hodnocení

0x

Kupte si NAS a zabijete jednou ranou několik much. Tohle řešení s ext. diskem je řešení pro 1 zařízení v domácnosti. Proč se v domácí LAN síti omezovat, když jedno zařízení umí tolik věcí (nasdílet jakékoliv data v síti, DLNA server, nasdílet klasickou USB tiskárnu, domácí kamerový systém, záloha všech počítačů v síti, XBMC a nasdílet placenou IPTV,...) Nebo ještě zkuste levné řešení NASu přes Rapsberry Pi + disk a máte taky NAS.

Tak to je samozřejmě ideální řešení, ale bohužel ne finančně pro každého. Jsou samozřejmě různě drahá řešení, ale osobně jsem narážel na to, že pokud to mělo to co jsem požadoval, tak to bylo nad aktuální financne a pokud zase stačily finance, tak tomu chybělo něco co jsem požadoval.

Nakonec jsem to vyřešil zakoupením boxu od fy IcyBox, do kterého jsem osadil 2x 2TB HDD (standardní 3.5"), na které přes PC nahraji co chci a který je v podstatě nastálo připojen k TV přes USB (odpojuji jej jen když aktualizuji jeho obsah).

kangaroo*
hodnocení

0x

Ještě napíšu, než jsem přešel na NAS,. tak jsem měl satelitní přijímač AB Cryptobox 450HD a tam stačilo disk nebo flashku rozdělit na 2 oddíli a ty naformátovat NTFS a na jeden oddíl jsem nahrával a používal Timeshift a 2 oddíl tam jsem ukládal fillmy, hudbu a fotky a normálně to fungovalo. Přitom sat. přijímač za asi 1200Kč :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]