Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

DVD přehrávač nereaguje na USB disk

Od: mrsstupid odpovědí: 8 změna:

Dobrý večer,

chtěla bych požádat o radu. V tomto oboru nejsem příliš vzdělaná, spíše vůbec ne, proto žádám o případný podrobný postup pro 14ti letou dívku, jakou jsem. Mám fleshku DataTraveler G2 od Kingstonu (4GB), v počítači funguje naprosto běžně, lze na ni nahrávat veškerá data, nikde žádný problém. Mám na ní stažené nějaké filmy, ale když ji vložím do DVD přehrávače s tím, že si chci ty filmy přehrát, nelze to a vykoukne na mě tak akorát nějaký error. Jiné fleshky tento DVD přehrávač zvládá v pohodě. Co s ní je a jak to napravit? Prosím poraďte, nevím si rady.

Děkuji,
Adéla

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hm*
hodnocení

0x

Dokážeš v PC zjistit, nějak přes vlastnosti toho flashdisku, jak je naformátován, jaký obsahuje souborový systém?

doplněno 26.10.13 18:40:

Jo a pro příště: Nepiš "vykoukne na mě nějaký error", to je úplně k ničemu, ale napiš "vypíše mi to tuto hlášku: ...(a sem ji přesně opiš) ...".

mrsstupid
hodnocení

Doufám, že jsem nalezla správnou odpoveď, systém souborů by měl být FAT32.
Ano, vím, že to asi moc nepomůže, když napíšu, že na mě vykoukl error, ale zrovna prostě nemůžu vložit USB do přehrávače, abych tuto hlášku mohla opsat.

Díky za Vaši ochotu mi pomoci,
Adéla

hm*

FAT32? Škoda, můj první tip byl na to, že to třeba bude novější ExFAT a že by přeformátování na FAT32 mohlo pomoci. Ty funkční flasky mají taky FAT32?

Můj druhý tip by byl zjistit, jestli ... Nebo jinak: umí ta televize flashku naformátovat? Jestli ano, zkusil bych flashku naformátovat v televizi. A kdyby to nepomohlo, tak ještě přeformátovat v PC na systém NTFS, pak zkusit v televizi, a kdyby pořád nehrála, tak znovu přeformátovat v televizi. A pak už nevím.

Ale třeba někdo poradí lépe.

doplněno 26.10.13 19:30:

Ježiš, furt píšu o "televizi", ale měl tam být samozřejmě ten "přehrávač".

mrsstupid
hodnocení

Filmy si pouštím jen z jedné flashky, k jejíž systému souborů je napsáno pouze FAT.
Smím-li se zeptat-jak se to naformátování provádí? Jak mám zjistit, jestli to ten přehrávač umí? (Žiji v domácnosti bez otce, nedivte se proto prosím, že jsem tak nevzělaná).

hm*

Jen FAT? Zvláštní. Stará FAT (FAT16) neumí víc, než asi 2 GB, ta by se na 4 GB flashku nehodila. Jak umožňuje PC naformátovat flashku? Předpokládám, že na FAT32, nejspíš NTFS a něco dalšího ještě? Ale ona je stejně nejvhodnější FAT32.

Jak naformátovat? Já žádnu takovouhle věc doma nemám, ale prohledal bych pořádně menu toho přehrávače, snad nějaké má, a možná v nějakém "systém" nebo "nastavení" by to mohlo být USB, tak tam někde. Mám jen foťák a ten má formátování karty (na ukládání fotek) jako jednu položku v menu v záložce "karta". Jestli existuje k přehrávači návod, bude to popsané i v něm.

mrsstupid
hodnocení

Počítač umožňuje naformátovat flashku na NTFS, FAT, FAT32 a exFAT.
Na ten přehrávač se zdovolením podívám nejspíše až zítra, v pokoji, kde ho máme, spí sestra.

Znovu velice děkuji za Vaši ochotu,
Adéla

stan44
Formátování bude někde v menu dvd a spíš někde zastrčené a maže komplet data.A jinak podporuje to dvd vůbec ty formáty co tam máš? Není to třeba obraz dvd disku nebo je to v složité struktuře adresářů/složek,popřípadě v zabaleno zip-rar.
Taky otestuj ruzné zasunutí disku do usb někdy to dobře nepasuje.

praivo*
hodnocení

0x

Vše potřebné zatím napsal @hm, já si jen dovolím napsat něco, co je sice mimo téma, ale myslím, že to sem patří:

Tohle je jeden z nejlepších dotazů, co jsem tu za poslední týdny viděl. Příspěvek perfektně srozumitelný a bez chyb (kromě toho "14ti letou" a "fleshky" (flesh = maso; paměti jsou FLASH), což je ale tak běžná chyba, že už jsem si na to zvykl). Nemusíš se omlouvat "za nevzdělanost", ve tvém věku je i toto nadprůměrný výsledek.

Až se zítra dostaneš k tomu přehrávači, pokusím se pomoct i já.

doplněno 26.10.13 21:58:

Omylem jsem to špatně zformátoval, snad nevadí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]