Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tablet 7,0 nebo 10,1?

Od: jamra® odpovědí: 8 změna:

Ahojte,

tak jsem se rozhodla koupit si tablet. Značku a typ mám už vabraný. Jenom teď nevim, jestli 7 palcovej displej nebo 10 palcovej tzn. taky jakou velikost tabletu. Tablet chci hlavně kvůli hrám, čtení knih a obecně jako zabíječe času při cestování. Vim, že na cestování je lepší menší, ale zase si řikám, že na ty hry je lepší něco trošku většího. Jaký máte zkušenosti nebo názory na tohle téma a co byste mi poradili.

Díky všem

Tady ještě moje volba:

7"
alza.cz/...

10"
alza.cz/...

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zvidavajanca*
hodnocení

0x
Pokud jde o knihy, volila bych mensi.

hodnocení

0x
Tak pokud Vám nevadí větší rozměry, tak si kupte 10,1" pokud Vám vadí větší rozměry kupte si 7".

stan44
hodnocení

0x
Na čtení naopak 10"-zobrazení ve stylu dvě strany jako u knihy na to je naprosto ideální a třeba na komiksy aspoň 10.
Na cestování naopak šance přelomit 7" je o dost menší a nebo pořídit tabletofon-nějakých 5"na cesty stačí (mám Samsung Note 2 a v pohodě)
Note 2 je v pohodě akorát, že má jenom 16gb paměti a mě to nestačí.
stan44
A plus 64gb microsd a jsme hned někde u 70gb dostupné paměti.
To je pravda(já 64 GB kartu mám), ale ty hry třeba se instalují do paměti telefonu a navíc není k dispozici celých 16gb a ono když nějaká lepší hra zabírá od 1,5gb i s daty tak se moc her tam moc nevydá. A bez rootu nepřesunu data s hrou na paměťovou kartu, a když si udělám root telefonu ztratím záruku.
doplněno 27.10.13 12:55: Stan44: Nebo jestli máte nějaký nápad jak zvolit jestli se ta hra nainstaluje na paměťovou kartu sem s ním (aspoň to Note 2 nebudu muset prodávat kvůli tomu).
stan44
Tak přiznám hry nehraju a tak mně těch cca 10gb volných na Note2 štve hlavně na hudbě play. Ale pokud to nedovoluje aplikace tak jedině s rootem-nebo počkat do konce roku na Android 4.3 nějaké zlepšení třeba nastane.
Jinak ja rootl už dáávno přes aplikaci Framaroot made in Xda a žádné potíže. Všechno uděláš přímo v telefonu a root můžeš i vypnout naformatuješ a nahraješ znovu sw a nikdo nic nepozná. A pokud tě nechce servis natáhnout tak u nesouvisejících poruch už to dnes zas tak vážně neberou.

daniell*
hodnocení

0x

čím více tím lépe ... je to praktičtější.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]