Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Peníze přes Adsense - jak to chodí?

Od: markys odpovědí: 14 změna:

Zdravím, chtěl bych se zeptat na následující otázky který se týkají Adsense.

1) Jaký papír potřebuju, abych Adsence mohl normálně používat?

2) Kolik se přibližná dostává korun za 1000 zhlédnutí reklamy a dejme tomu za 100 kliknutí na reklamu.

3) Když se reklama od Adsense nachází na webu tak má stejnou váhu jak, když se nachází na Youtube vedle videa?

To je vše budu všem vděčný za odpověd.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

1) je to soustavná činnost, takže ŽL a protože Google ti bude posílat peníze z Irska, což je v EU, tak se dokonce musíš stát plátcem DPH.

2) proklik je cca 1%, 1000 shlédnutí = 10 kliků, 1 klik = 1 - 30kč, počítej průměr 3kč/1 klik = 30 kč/1000 shlédnutí (to je spíš optimistické)

3) důležitý je kontext ne kde konkrétně je. Podle kontextu se volí reklama, která tam zapadne. U půjček bude jeden klik stát hodně, u reklamy na batohy to už taková sláva nebude.

doplněno 24.10.13 19:50:

fakt? před 3 lety to tak skutečně bylo, musel se každý stát plátcem DPH.

ohneta*

Bod 1 máš špatně. Není pravda, že se musíš stát plátcem DPH, stačí se jen registrovat jako osoba identifikovatelná k dani.

ohneta*

Od 1.1.2013 proběhla změna legislativy, která to upravila. Dřív to tak bylo, teď už naštěstí ne.

díky za info, to jsem nevěděl. Naštěstí je pro mě výhodné být plátcem :)

markys
hodnocení

Dobře děkuju a ještě bych se chtěl zeptat jak ty reklamy se získavaj? Myslim to tak, že píšete něco ve stylu, že za reklamu na půjčku dostanu víc než za reklamu na batoh tak to si můžu nějak vybírat jaké reklamy tam chci a nebo si prostě na web umistim jejich banner kde se ta reklama bude sama měnit?

A ještě se chci zeptat kam se peníze z adsence posílaj? Přímo na účet a nebo na paypal?

ohneta*

Musíš si na adsense vytvořit účet a zvolíš si velikost reklamní jednotky. Vygeneruje se ti kod, který umístíš na své stránky. Reklamy se generují podle obsahu, nebo podle toho, co daný návštěvník před příchodem na stránky hledal. Ty jako pronajímatel reklamní plochy nemůžeš nijak ovlivnit typ reklam, který se ti bude zobrazovat. Takže pokud máš web o životě mravenců, tak nepočítej s tím, že se ti budou zobrazovat reklamy na půjčky.

Co se týče výplaty peněz, chodí na účet který zadáš v administraci adsense. Můžeš si sám navolit, od jaké částky má být výplata vyplacena. Minimální částka k výplatě je 2000 Kč. Tzn. jakmile dosáhneš zvolené výše výdělku, google automaticky peníze přepošle na tvůj účet. Vyplacení trvá 3-5 týdnů.

reklamu určuje Google. Obecně se koukne co na té stránce je. Pokud tam budou panenky pro děti bude volit nejspíše reklamu z oblasti hraček, pokud tam bude něco o penězích asi tam dá půjčky, investování atd.

Někdy "jde" po uživateli a servíruje mu reklamu bez ohledu na obsah strany. Ví, že si chtěl koupit kolo, tak mu všude strká reklamu na kola - remarketing.

Pokud se správně dívám, tak limit je 2.000,- kč - méně nepošle, ale může se to střádat klidně měsíce. V Česku je možné asi jen platba na účet - víc mi nenabízí. Platby lze pozastavit - teoreticky už teď vydělávat, peníze si nenechat poslat a poslat si je až bude ŽL vyřízený.

markys
hodnocení

A to by mě rovnou zajímalo jak se to například dělá u těch webů, který prosperujou jen z překlepů? Že někdo například místo facebook.com napíše facebookk.com a rázem ho to hodí na stránku kde je pouze umístěna reklama.

To mě rovnou vede k další otázce a to takový, jestli google řeší kam se ta jejich reklama umisťuje?

ohneta*

Google ti neumístí reklamu na stránku, kde není žádný obsah. A ano řeší, google má svá pravidla, která musí stránka splňovat, jinak web zamítne, nebo ho zabanuje.

překlepové domény podle mě nevadí, ale pořád je nutné mít na paměti pravidla, která určuje Google Adsense! Pak je vše v pořádku.

support.google.com/...

markys
hodnocení

Bezva děkuju a teda jak jste psal tak ten adsence si můžu už teď založit a peníze který si vydělám by zůstaly tam a jakmile bych měl ŽL tak bych si to mohl přeposlat na účet a už by to nijak neporušovalo zákon?

to je otázka na účetního, to nevím.

ohneta*

Počítej s tím, že nějaký měsíc potrvá, než dosáhneš výdělku 2000, teda pokud nemáš meganavštěvované stránky. Takže máš dostatek času na vyřízení ŽL.

anona
hodnocení

0x
Hele tak s tou soustavnou činností bych se teda hádal a šel s tím klidně před evropský soud. Protože rozhodně se soustavně nečinní a pokud by někdo řekl že reklamy jsou soustavně, tak potom ať si jde finančák za tím kdo je do videí vkládá, dotyčný se pouze registroval na googlu, adsense youtube a občas nahraje nějaké video, většinou zcela nahodile. Pak mi taky moc nesedí to že, přece se takto může dostat velmi mnoho lidí do problémů jen proto že párkrát klikli a vyplnili formulář.. Myslím že minimálně smlouva s písemným podpisem. Pak mě taky napadá, strategie googlu je založena na já nic to uživatele ve věci autorského zákon jej porušují, mno tak potom se přesně taksamo by měl bránit uživatel kterého by chtěl někdo dusit za daně, řekl bych já nic, já pouze sem nahrál videa a google je ten co vybral a nasadil ty reklamy do videi.. Jo a mimohodem nechte si ty chytré kecy o tom co se musí a co ne, že vy jste vyklepaní si i prdnout na veřejnosti je vaše zbabělost a ještě k tomu podporujete tu žumpu zlodějskou.. když vy platíte, nemůžete překousnout že někdo ne co? Celé ty poradny mi připadají jakoby by byly tvořeny právě vládou najatými šupáky co mají za cíl nasměrovat každého k tomu platit a platit i když kolikrát nemusí takže adsense rozhodně není nic soustavného. Dokazuje to i fakt že silně pochybuji o tom že každý na youtube má živnosťák a bude jich mnoho ti co ho nemají, pokud vím tak neexistuje jediný postih. Protože to zkrátka není možné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]