Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Editace fotografií

Od: miro® odpovědí: 9 změna:

Prosím má někdo zkušenost se Zonerem?

Když při úpravě konkrétního foto zvolím výběr, pro editaci zvoleného výběru, ukazatel myši se začně pohybovat trhaně-skokově a jen obtížně zacílitelný na požadovanou funkci. Bez lokálního výběru ve zvolené fotografii je vše ok.

Moc děkuji a hezký den - miro.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Já mám nejlepší zkušenosti s editorem ACD-See Photomanager 12.

JABRAKA

k2

A co to ma spolecneho s tazatelovym problemem/otazkou?

Návrh řešení problému může spočívat třebas i v návrhu použít jiný sofware. Zoner je primárně určený k prohlížení a katalogizaci fotek, jeho editační funkce jsou jen takový bonus.

Předpokládám, že když stejná funkce bez výběru funguje ok, tak příčina nebude ve slabém hardware.

hodnocení

Musím doplnit, že několik předcházejících let to fungovalo ok. Závada se projevuje

tak, jako by PC nestihal - byl pomalý. Po zrusení výberu je to normální - miro

ben®

Dobrý den, podle toho popisu zřejmě nestíhá grafika. Uvolněte RAM vypnutím nepotřebných programů (na pozadí) a zkuste i vyčistit PC programem CCleaner. Nespouštějte více programů a zkuste úpravu fotek hned po restartu nebo zapnutí PC. Také se podívejte do nastavení programu, jestli se nemusí zvětšit např. paměť pro práci programu nebo složka pro dočasné soubory. Tento program nemám, tak nevím, zda to v něm jde nastavit. A ještě zkuste práci s menším obrázkem, zda bude rozdíl v chování kurzoru. Zdravím!

realista*
hodnocení

0x

Lepší je si to pohledat na webu, třeba Google, stačí zadat "Zoner"a z jejich stránek → zoner.cz/... ← si vybrat to co chci. Třeba tu technickou podporu. Ale u nelegálně staženého softwaru to bývá problém... Teď je aktuální Zoner č. 16. Sám pracuji v Zoneru několik let, ale podobná "vaše"záhada se mi nikdy neobjevila. Dle mého je to buďto "neorginální"Zoner, špatná funkce "myši", nebo slabý (nestíhá) PC. Ale jak nade mnou jeden uvádí, při slabším stroji je potřeba vše ostatní vypnout (!). Názor "jednoho"že Zoner není na editaci..., no taky názor. Kdo ho nemá, nezná, nedělá v tom, nejde mu to...

hodnocení

Děkuji všem za snahu pomoci.

Nakonec se mně podařilo problém vyřešit v nasavení programu touto cestou: Nastavení / EDITOR / odstraněním zatržítka v nabídce "Animovat obrys výběru". Koho by napadlo, že toto nastavení má vliv na práci - plynulost pohybu ukazovatele myši? Navíc si nejsem vědom, že bych někdy v původním nastavení cokoliv měnil.

Hezký den - miro.

jofa*

Problém budete mít stejně někde jinde, než odstraněním zatržítka v zmiňované funkci. I se zatržením, myš musí chodit plynule. Alespoň u mne tomu tak je.

hodnocení

Děkuji. Problém budu řešit až se při prácí opět projeví. miro

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]