Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tiskárna Canon najednou netiskne?

Od: thomas07* odpovědí: 4 změna:

Prosím o radu. Canon s jednotlivými třemi barevnými inkousty + černá. Najednou netiskne fotky, dokumenty ano. Prostě fotopapír projde ven rychle a čistý. Náplně mám téměř vyčerpané. Tipnul bych si, že tiskárna pozná, že už by fotku A4 nevytiskla, proto odmítá. Že by byla tak chytrá? Nechci kupovat náplně, kdyby byla tiskárna náhodou kaput.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

stan44
hodnocení

0x
Tak tiskni jen něco malého.
Jinak těžko říct ale můj starý Canon tiskne i když dojde uprostřed fotky barva. Barva mohla i zaschnout nebo ji ještě restartuj a odpoj od pc+nemáš zapnuté nějaké hlídání hladiny barvy? (u multifunkční tiskni bez propojení do pc pak není tak chytrá)

stan44:

nemáš pravdu, multifunkce řady MG5250, MG5350 jsou stejně chytré i bez PC.

thomas07*
hodnocení

Tak opravdu po doplnění barev se to rozjelo. ALE MÁM DALŠÍ DOTAZ s toutéž tiskárnou. Je už stará a potřebuji hodně tisknout. Tak jsem koupil inkousty v lahvičkách -speciálně pro Canon. Ale- inkoust je tak řídký, že snadno protéká, ani se v zásobníku neudrží. Takže drží jen to, co je vsáklé do té "vatičky." Tedy jsem tiskl a-z barevných materiálů stažených z internetu mi to tiskne buď celé zeleně, někdy červeně, černě a modře nikdy. Testovací barevná písmenka zadaná klávesnicí ve wordu jsou v pořádku. Nechápu a dík za radu.

stan44
Tak za prvé-barvy doplňuj jen trochu, pokud teče ven tak to tisknout nebude a ničíš tiskárnu (barva je doufám kompatibilní).
Tak honem všechno očistit a odebrat barvy.
Za prvé podívej se jestli tiskárna vůbec všechny barvy vidí a nemáš špatně nasazený zásobník.
Jinak pokud byla barva uplně vybrána tak se teď možná jen nenatahuje kam má-projeď hloubkové čištění a udělej soutisk+ neuškodí čištění válečků podavače a spodní desky.
Horší možnost je zaschlá tisková hlava ale netuším jaký máš systém-pokud je hlava součástí zásobníku tak Opravdu OPATRNĚ očistit a můžeš uvolnit speciální kapalinou, alkoholem nebo část s hlavou ponořit do teplé(někdo doporučuje přidat kapku saponátu nebo alkoholu) vody(někdo zas chladí ještě v lednici)-otestoval jsem už všechno a někdy pomůže.Pokud je na pevno v tiskárně tak to bude horší.
Začal bych tím čištěním a pak bych nechal tiskárnu tisknout nefunkční barvu dokud nezačne fungovat.
Jako bonus neprohodils při plnění barvy-stane se. Dodržels návod na plnění tj . množství a natažení barvy atak. A originální inkoust jo to říká každý ale většina zasychá v tiskárně-tak na to pamatuj a tiskni častěji.
A hlavně pevné nervy -budeš je potřebovat.
PS . konkrétní rady bych hledal spíš podle modelu na speciálních fórech.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]