Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bluescreen - nelze načít Windows - ztráta dat

Od: luke* odpovědí: 6 změna:

Zdravím všechny zkušenější. Vrátili mi notebook ze servisu, postahoval jsem si veškeré data ze záložního HDD a ten naformátoval (což jsem neměl dělat). Zapnul jsem internet - bluescreen - restart a konec. Není možné se nijak dostat zpět do windows. Zkoušel jsem opravu systému, nouzový režim. Do Biosu se nedá dostat - při držení klávesy Biosu to skočí do nějakého podivného přikazovacího řádku, když to zkusím potvrdit, opět restart. Vytáhnul jsem HDD a napojil na dokovací stanici. Po chvilce načte 1. disk "system reserved", 2.disk, kde jsem měl filmy, 3.disk, kde byl Windows (ovšem bez informací volného a zaplněného místa). Když se snažím tento disk otevřít, chce po mě první naformátovat. Ostatní dva disky jdou bez problému otevřít. Je nějaká šance, že zachráním disk z daty, kde byl Windows? :/

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

praivo*
hodnocení

2x

Zkus TestDisk. Napřed ho vyzkoušej na tom externím disku, možná se mu povede ta data obnovit (pokud jsi na něj po naformátování nic nedal).

hodnocení

0x

Dobrý den ! Data ze zformátovaného disku lze obvykle obnovit, hlavně na něj už nic nenahrávejte ! Zkusil bych ho projet freewarovým programem TestDisk cgsecurity.org/... . Případně se pokuste sehnat placený program GetDataBack. Odborné firmy deklarují úspěšnost téměř 100 procent, např. zachrana-dat.cz/... Přeji úspěch !

praivo*

Zrovna #zachrana-dat.cz není úplně nejlepší volba.

doplněno 23.10.13 20:18:

#DataRecovery

pravido: Souhlas, možností je víc, hlavně, aby si luke ten disk něčím nepřepsal.

luke*
hodnocení

Bohužel jsem na externí disk nějaká data uložil. Je nějaká možnost dostat ty data z HDD nebo to mám dát opět na servis a rozloučit se s nini. Zasílám foto po připojení dokovací stanice z HDD (disk E, F=Windows, G).

Bluescreen - nelze načít Windows - ztráta dat
praivo*

No, zkusit to můžeš.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]