Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vysoký ping mezi PC a routerem (wifi)

Od: wallkysek* odpovědí: 6 změna:
Zdravím, potřebuju poradit co se týče random high pingu. Děje se to jak kdy takže se mi příčina zjišťuje dost špatně, ale vím že ping je vysoký už mezi počítačem a routerem(viz příloha kdy tam rovnou skákalo requested timed out) kde se vyskytují vysoká čísla jsem zapomněl vyscreenovat. Občas se to stane když něco hraju, občas když prostě jen koukám do chromu. Normálně se nám ping pohybuje do 10ms. Už sem z toho fakt na prášky občas. (děje se tak i při jednom jediném zapojeném pc, když sme měli dva a stalo se to ping byl na obou, takze to zrejme prijimacem neni) Wifi tu mame jedinou tu nasi a signal mame min 80%. Router: HUAWEI HG622u Děkuju za jakoukoliv radu
Vysoký ping mezi PC a routerem (wifi)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Prve to chce imrknout kabely zda nejsou poškozeny, pošlapán nebo jinak teoreticky neviditelně poničeny, zjistit zda nemají u sebe zdroj rušení, jako je repro, nějaké hodně silné trafo atd...

Poté hledat problém v továrním nastavení routru...

Ideálně ještě před tím vším mrknout zda není nová verze FW pro router která řeší tento bug, popř to zkusit jen tak...

Popřípadě ná sídliště byl nějaký magor s 2,4 Ghz rušičkou, ale pokud je vaše wifi jedinná asi to nebude problém zarušení...

Jinak nejčastěji ten problém co máš dělají levné starší sitovky nebo deska routru která nestíhá nové kódování, to lze zjistit snadno přepnutím wifi do odemnčeného protokolu bez hesel a zabezpečení...

wallkysek*
hodnocení

tendle router nam vnutili O2, pac nebyli spokojeni s naším starým. Nic takového tam není, router si stojí sám na stole jen se svými kabely. Nová verze FW jsem nenašel a starší sítovkou to byt asi nemuze kdyz to delaji nove Ntb :/ zkusim to odemknout a nastavit jen povolene MAC adresy aby se mi tam nemohl nikdo pripojit a zkusim. Co bych mel hledat v tom nastaveni? je tam toho dost a znam jen malo.
Kazdopadne diky

někde je tam nastavení kodování/hesla ... wpa/psk/wep ...

hodnocení

0x

Určitě vám tam nepřesahuje nějaká jiná wifina? Zkusil bych preventivně změnit kanál na kterém vysíláte...

wallkysek*
hodnocení

Kanály jsem zkoušel měnit (1/6/11), rozhodně tu jiná wifina není.

Dobře, tak bych testnul zda to dělá i přes kabel, každopádně chyba může být na straně routeru, nemyslim v konfiguraci, ale prostě vadný router.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]