Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nefunkční USB porty

Od: rudy63® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den. Poraďte mi prosím, co mi kde chybí ... Při připojení flash disku (zkoušel jsem dva) se nezobrazí aní jeden. Po připojení čtečky karet přes USB se rovněž nezobrazí. Zkoušel jsem: Správa počítače-řadiče USB, kde je 8 položek a všechny je proklikal s povelem k aktualizaci a vždy se zobrazilo-ovladače jsou aktuální. Nikde nesvítí žl.trojůhelník. USB porty tak fungují jen jako nabíječka pro mobil. Mám W7, USB 2 i 3.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

praivo*
hodnocení

0x

Porty přední nebo zadní? V BIOSu jsou povolené?

hodnocení

Porty jsou z L strany ASUS X55VD.

doplněno 20.10.13 22:04:

Ještě, zda jsou v BIOSu povolené, nemám ani zdání, kde bych to našel.

doplněno 20.10.13 22:58:

Kde je prosím povolím, pokud jsou zakázané?

ben®

Dobrý den, do BIOSu to bude asi klávesou F2 nebo Del. Mačkat silně a opakovaně po zapnutí NTB.

Hledat v BIOSu pojem "USB ports" a volbu "enabled" nebo zkusit BIOS výchozí (default) a uložit změny.

Zdravím!

praivo*
Pardon, nevšiml jsem si rubriky. Do BIOSu se dostaneš stisknutím určité klávesy (hledej na spouštěcí obrazovce nebo v návodu) těsně po zapnutí počítače.

pavelv*
hodnocení

0x

Jsou-li USB ve správci zařízení, v biosu zakázané nebudou, zkusil bych nejprve změnit operační systém, buď nějakou LIVE CD distribuci a v té vyzkoušet USB, nebo zkusit nabootovat z flash disku, povede-li se problém hledat v ovladačích a systému, jinak to bude HW záležitost. Odpálený řadič, špatně zapojené do desky. Opravdu USB fungují jen jako nabíječka, tj. jde z nich nějaké napětí? Co předcházelo tomuto problému? Večer šli a ráno ne?

hodnocení

Díky za rady. Nakonec jsem to zkusil (než abych se hrabal do něčeho, čemu nehovím) tak, že jsem na stránkách ASUS našel pro tento nb ovladače a stáhl jsem je. Po nainstalování funguje jak čtečka karet, tak u flash. Druhá flash sice párkrát zabliká, ale to je vše. Jinak před tím, skutečně do USB portu šlo napětí, protože mobil dobíjela. Nemám sice jistotu, ale k odstranění ovladače-ů došlo pravděpodobně při čištění. Díky za rady všem, hlavně, že to zase funguje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]