Nejste přihlášen/a.
Obracím se na Vás s otázkou, jestli mě někdo neporadí jak lze zmenšit soubor ve formátu PDF. Díky za případnou odpověď. Tatik
Zdravím,
velikost souboru .pdf můžete částečně ovlivnit maximálně při tvorbě tohoto souboru. Dalšími změnami (zabalení do archivu a pod) si už moc nepomůžete, protože se jedná o už komprimovaný formát.
K debatě o použítí různých archivačních a "balících" programů (typ WinRar, WinZip atd) na zmenšování různých souborů.
Těmito programy lze zmenšit pouze soubory, které nejsou komprimované už normálně (.txt,. doc., ..), soubory už v základu komprimované - všechny typy obrázků kromě .tiff a .raw, takže třeba .bmp, .jpg, .png,..., videa jako .avi,.wmv,... lze zmenšit pouze velmi nepatrně. K ověření tototo tvrzení doporučuju najít si nějaký testy např. programu WinRar - tam to bývá detailně popsaný.
Jakýmkoli komprimačním programem (winzip, winrar). Jen doplním, že u těchto souborů se většinou velikost změní dost znatelně, odhaduji na desetinu původní velikosti.
Záleží na tom, o jaký soubor jde, a na tom, v jakém programu jej vytváříte. Při tvorbě PDF z Open- či LibreOffice nebo v SoftMaker Office můžete velikost výsledného souboru do určité míry ovlivnit v nastavení.
Jde-li o soubor stažený z internetu, moc s ním asi neuděláte. Snad jej rozdělit na několik menších (např. v programu Split & Merge).
doplněno 17.10.13 17:58:Pánové (Hope, Totak, Kartáginče), povedlo se Vám nekomu soubor ve formátu PDF výrazně zmenšit?
Já používám 7zip a zmenšit se mi podaří maximálně o jednotky kB (např. z 1.656 kB na 1.649 kB). Takže zmenšení ano, ale nepatrné.
Podobnou zkušenost mám i s obrázky ve formátu JPG.
Ostatní formáty (DOC, XLS, TXT, ...) umí 7zip zmenšit cca na čtvrtinu původní velikosti. Také pomáhá soubor "uložit jako"- výsledná velikost bývá nižší než při běžném "uložit".
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.