Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr karty

Od: pfpetr* odpovědí: 20 změna:

ahojte rád bych si v klidu zahrál hry jako spin tires, dřevorubec, traktor .Moje grafika to téměř nerozjede a když tak i při nejmenším rozlišení je sekání strašné . Pomůže mě toto alza.cz/... případně co mě poradíte . Děkuji za odpovědi

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kangaroo*
hodnocení

2x

Vylepšení aktuální sestavy by bylo maximálně:

Dokoupit RAMku +1GB (+2GB pokud to bude lepší stará deska) cena cca +100 Kč

Grafiku co nejlepší pro tvoji sestavu existuje a byl králem tehdejší doby byla série GeForce 8600GT

(nevýhody: nevím jestli máš AGP slot nebo PCI-E a tahle grafika hodně žere a vyžaduje ještě ext. napájení a zdroj min. 300W)

ale byla to tehdejší TOP karta.

Pak nejlepší řešení bude celkový prodej této sestavy a zakoupení novější o pár tísícovek.

Zasílám odkazy na tu grafiku na Aukru, ale pro novější slot PCI-E a taky se dá sehnat za 300,-Kč :)

aukro.cz/...

aukro.cz/...

Takže investice cca 500Kč a více bych to této sestavy neinvestoval.

doplněno 14.10.13 23:29:

Ještě vlastně je 8800GT a ta je ten TOP

aukro.cz/...

aukro.cz/...

pfpetr*
hodnocení

Moc děkuju všem za odpovědi hlavně kangaroo.

doplněno 17.10.13 06:59: sla by tam geforce 9800gt?
pfpetr*
hodnocení

co vsechno obnasi jeji aktivace a jaky je postup? Zakoupil jsem nepouzitou px8800gt mam kompletni baleni i s cd. Dekuji za ochotu a pomoc
kangaroo*

1)Stáhneš si z Internetu nejnovější ovladače pro přesně tvojí kartu.

2)Dáš vypnout počítač a vytáhneš el. kabel ze zásuvky

3)Odendáš plech počítače a před vyjmutím staré karty ze slotu se zbavíš statické elektřiny (šáhni na ústřední topení,..) a starou kartu vyndej

4)Pak instaluj novou a připoj ext. napájecí kabel

5) postav PC a zapoj el. kabel a nastartuj počítač - měl by se při startu Windows objevit hláška o nové instalaci karty

6) Dáš instalovat ovladače ze souboru, který jsi stáhnul před chvílí a pak upravíš vlastnosti grafické karty a to bude vše

7) Už jen testovat a ladit a kontrolovat teploty a stabilitu :)

doplněno 23.10.13 15:09:

Pokud máš integrovanou starou kartu, tak jen zasuneš do slotu novou kartu a postupiješ instalací ovladačů.

pfpetr*

kangaroo*
hodnocení

1x

Jasná ořezaná 64bitovka. Tahle není vůbec na hry to je grafika pro multimediální HTPC na HD filmy apod. Výkon něco mezi integrovanou HD kartou a slabší 128bit HD grafickou kartou. Za 700Kč bych se kouknul po nějaké použité grafice na Aukru a taky si dej pozor, aby grafiku utáhnul i zdroj v PC.

pfpetr*
hodnocení

vzhledem k tomu že jsem měl za to že mě by stačila tak jsem v pasti nevým jaké by měla mít parametry a na co koukat. Mohly byste mě nějakou navrhnout nebo sem mám nějakou nabídnout ke schválení? Máte nějaké oblíbené schopy s použitými pc komponenty kromě aukra a bazoše?

praivo*
hodnocení

0x

Jaký máš procesor?

doplněno 13.10.13 21:19:

Jinak Spin Tires jsem s menším sekáním rozjel i bez karty (Pentium G2020).

hodnocení

0x

Jakou kartu máš teď? Tato karta je naprostý Lowend, to bych radši koupil za podobné peníze starší, ale mnohem výkonnější kartu.

pfpetr*
hodnocení

ted tam mam pouze tu na zakladni desce tj asus m2npv-vm a ten pc me stal asi 2000 takze do nej strkat prachy moc nechci
praivo*

Ptal jsem se na CPU...

pfpetr*
praivo procesor je amd athlon(tm)64 processor 3500+ 2.33ghz ,pamet ram 1gb , 32bit windows 7 home premium
doplněno 14.10.13 19:36: u grafiky me to pise nvidia geforce 6150
praivo*

S tímhle nemá upgrade karty smysl, radši si našetři na celý nový počítač.

pfpetr*
tu lepsi kartu by to nevzalo . Do budoucna me ta karte zustane a muzu ji mozna pouzit v jiny sestave. Novej nechci ani na nej nemam davame dohromady barak a kdyz uz zbyde chvylka tak bych si rad zajezdil . Musi byt i jine reseni nez nova sestava
praivo*

Když si koupíš jinou kartu s výkonem, vhodným pro tenhle procesor, tak po případném upgradu už stejně nebude mít cenu. Dnes se celkem slušný počítač dá postavit už za zhruba 10.000 Kč.

pfpetr*
pokud hra pozaduje 512pamet a vyse uvedena ma 1g tak i presto to nepojede? Praivo 10000 je pro me drevo na 2sezony a porad mam za to ze novej nepotrebuju. To k cemu ten pc mam plne vyhovuje
praivo*
Paměť není vše...

To je otázka priorit, jestli dříví nebo hry... Jinak tu kartu co odkazuješ, to je fakt jen zobrazovač pro monitor a TV. Podobnou mám na jako HTPC (hry nehraju), ale 18Wheels of Steel na tom jelo na plné detaily-ovšem ve hrách se nevyznám, takže nemohu porovnat s novějšími... Ale myslím, že herní PC se stejně za 10 000 postavit nedá. Já mám problém se do této ceny vejít s kompromisy i pro obyč PC na filmy, kancl a net, bez GK.

praivo*
Za 10k se herní PC na nejnovější hry opravdu postavit nedá, ale pro uvedené hry stačí nějaké APU, což by se vešlo (nedávno jsem si to vyzkoušel).

Tak. Určitě. O tom se nehádám. Ale i tak bych nic extra základ viděl kolem 12tis.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]