TP-LINK TL-WR340GD - nefunkční LAN a WAN port

Od: Datum: 13.10.13 20:32 odpovědí: 6 změna: 14.10.13 05:57

Zdravím ve spolek,


jako jeden z routerů používám i TP-Link TL-WR340GD, všechno fungovalo v pořádku a z ničeho nic mi přestaly jít všechny porty na routeru.


Když připojím LAN kábl do router kamkoliv, tak router vůbec na ten kábl nereaguje. přes wifi se do administrace routeru dostanu, ale na LAN ani WAN port router nereaguje.


Stalo se někomu něco podobného nebo neví někdo jak tento problém vyřešit?


Předem děkuju za odpověď


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: ben®
Datum: 13.10.13 21:02
avatar

Dobrý den, a odpojení routeru od el. sítě a znovu zapojení nebo jeho reset nepomůže? Zdravím!

doplněno 13.10.13 21:05:

Zkoušel jste připojit i jiný PC nebo NTB, jestli neodešla síťová karta v PC. Nebo, zda není zakázaná v Ovládacích panelech / Systém (chybová hláška), případně v BIOSu.

doplněno 13.10.13 22:08:

Tak, bohužel, už nevím. Já jsem jen měl zkušenost, že když odešla síť. karta v PC, tak jsem nic nepoznal, resp. svítila na ní i dióda a OS nehlásil žádnou chybu - jen na modemu dióda nesvítila.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: mashmare
Datum: 13.10.13 21:55

jj zkoušel jsem všechno... na routeru blikají akorát diodky: PWR SYS WLAN

Datum: 13.10.13 23:12

Zkus tam přehrát firmware, jestli to pujde přes wifi, jinak nevím, mohlo dojít k nějakému poškození

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 14.10.13 00:01
avatar

Ano něco podobného se mi stalo minulý týden u jednoho klienta (ačkoli tyto věci standardně nedělam), nabídl jsem se, že mu s tím pomohu. Problém byl podobný - hodnota povolených portů padala pokaždé na DISABLED. nepomohlo ani přehrát firmware ani soft restart ani hard restart ani tovární nastavení. nakonec se vyměnil VDSL modem (který byl naštěstí ještě v záruce) a bylo po problému. TP-LINK má pravděpodobně obecně problém s porty

Ohodnoceno: 0x
 
Od: jh11
Datum: 14.10.13 03:07

U Asus routerů se stávalo, že odcházely kondenzátory ve zdroji.

Jiný zdroj?

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 14.10.13 05:57
avatar

Ano s filtračními kondenzátory u routerů ASUS mám také zkušenost. Ne jednou jsem je měnil. Dokonce ještě někde je mám schované pro případ nouze. Na internetu je dokonce foto návod :)

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.